AKİT MENÜ

Gündem

‘Erdoğan ile Arınç can-ciğer dost’

Ak Parti’yi sandıkta yenemeyenler ‘olmayan kavgaya’ umut bağlarken, parti içindeki bir anlaşmazlığı “Ak Parti dağılıyor” söylemlerine kadar götürenlere Ak Parti kurmaylarından tepki geldi. Akit’e konuşan Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Erdoğan ve Arınç’ın can-ciğer dost olduğunu belirterek, “Büyütecek bir olay yok” dedi.

2013-11-14 07:04:52
RAMAZAN ALKAN / ANKARA - AK Parti’de Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç arasında kavga bekleyenlere sert tepki geldi. Ak Parti’nin Kızılcahamam kampında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karma evlerle ilgili söylediği sözlerin medyaya sızması sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haberi asparagas haber olarak yorumladı. Daha sonra Başbakan’ın haberi doğrulaması muhalefet kanadını harekete geçirdi. Ak Parti’yi sandıkta yenemeyeceğini anlayan malum kesim, umudu Ak Parti’nin dağılmasına bağladı. Başbakan ile Arınç arasında yaşanan gelişmeleri kartel medyası ve ulusalcıların “büyük bir olaymış gibi” vererek, hükümeti zayıflatmaya çalışmaları dikkat çekti. Malum medyanın yaşananları abartarak vermesine Ak Parti’den sert eleştiriler geldi.

“ERDOĞAN VE ARINÇ CAN CİĞER DOSTLAR”

Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, olayın ilk günlerinde yaptığı açıklamanın geçerli olduğunu söyleyerek, iki ismin de çok uzun zamandır bir dost olduklarını hatırlattı. Çelik konuşmasında şunlar söyledi: “Sayın Başbakan bu hareketin lideridir, partinin lideridir. Bir ast üst ilişkisi vardır. Arınç ile Başbakan 40 yıllık can ciğer dosttur. Sitem sevgiden doğar. Sayın Arınç ihtiyaç hissetmiş sitemde bulunmuşsa bu sitemdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sitem ettiğini hiç görmedim. Sayın Arınç, sitem etme ihtiyacı duymuştur. Bu, Sayın Arınç’ın Sayın Başbakan’a sevgisinden kaynaklanan bir sitemdir. Bu kavga değil, ayrışma, küsüşme değildir. Yadırganacak büyütülecek bir şey değildir. Arınç ve Erdoğan’ın sözleri ortadadır.”

“GERGİNLİK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de Ak Parti içerisinde kavga bekleyenlerin boş uğraş peşinde olduklarını söyledi. Türel, konunun parti içi bir konu olduğunu belirtirken, eğer bir sorun varsa, Ak Parti’nin yapısının bu sorunu çözecek yeterliliğe sahip olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın ve Bülent Arınç’ın partinin kurucu liderleri arasında yer aldığını dile getiren Türel, “Başbakan ile Arınç arasında bir gerginlik durumu söz konusu değildir. Biz bir sorun varsa bunu parti içinde hallederiz” dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise, durumun malum medyanın büyüttüğü gibi bir olay olmadığını belirtti. Konunun parti içi bir konu olduğunu söyleyen Yeni, “Ak Parti’de şu an hiçbir sıkıntı yoktur, partide karışıklık çıksın isteyenler boşa bekliyorlar” şeklinde konuştu.

Erdoğan ve Arınç Diyarbakır’a birlikte gidiyor

TBMM - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın birlikte Diyarbakır’a gideceğini söyledi.

Çelik, “Başbakan ile Arınç birlikte Diyarbakır’a gidecekler. Hiçbir problem yok. Başbakan’ın dediği gibi elini ovuşturanlar boşuna ovuşturmasınlar. Buradan onlara ekmek yok” dedi.

Hüseyin Çelik, 15 Kasım Cuma günü yapılması planlanan AK Parti MKYK toplantısının seçim çalışmaları nedeniyle iptal edildiğini söyledi.  

ARINÇ: DİYARBAKIR’A GİDECEĞİM

Bülent Arınç, gazetecilerin, “Başbakan Erdoğan ile birlikte Diyarbakır’a gidecek misiniz?” sorusuna, “Davet ettiler, Diyarbakır’a gideceğim” karşılığını verdi. 



Yorumlara Git

İsrail'in öldürdüğü Hizbullah komutanı İbrahim Akil kimdir?

O ülke resmen felaketi yaşıyor! Ölü sayısı 384'e yükseldi

Devletin aracıyla devlete kazık! CHP’li vekilin aracından çıkanlar şok etti

Kumar siteleri terör estiriyor! Tehdit ve saldırılar gerçekleştiriyorlar

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!