AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

'Ustaların Yolunda Ebru Sergisi' başlıyor

İTO Yeni Cami Hünkar Kasrı Sergi Salonu bu ay, Uğur Taşatan ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları Türk Ebrusu sergisine ev sahipliği yapıyor.

YENİAKİT.COM.TR - Gelenekli sanatlarımızdan olan ebrû sanatı, son ustası merhum Mustafa Düzgünman'ın Hakk'a yürüdüğü tarihten bu yana, ustanın sanat geleneğine sadık kalınarak bugünlere getirildi.

Sergide; Hatip Mehmet Efendi, Ethem Efendi, Necmettin Okyay, Mustafa Düzgünman ve Alparslan Babaoğlu ustalara karşı duyulan sorumluluğun bilinci ile hareket edildi ve bu doğrultuda eserler üretilerek hocalardan alınan feyz ile sergiyi izleyicilerle buluşturma cesareti gösterildi.

Sergide Türk Ebrusu’nun geleneklerine bağlı kalınarak yapılan Battal Ebru, Hatip Ebrusu ve Çiçekli Ebrulardan örnekler yer almakta.

Sergiye katılan isimler ise şöyle: Uğur Taşatan, Meryem Uçar, Canan Sevin Bayrı, Dilek Kayir, Emine Cihangir, Hamide Uzun, Hayrunnisa Ocak, Hilal Gümüş, Kübra Tatar, Kübra Turan, Mühide Ağırdıcı, Nuriye Şimşek, Radiye Bağaç.

“Ustaların Yolunda” isimi ebru sergisi İTO Yeni Cami Hünkar Kasrı Sergi Salonu’nda 11 Haziran günü saat 15:00’de izleyici ile buluşacak.

11 HAZİRAN – 26 HAZİRAN 2015

Açılış: 11 HAZİRAN, Saat: 15.00

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı