AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Dumlupınar Üniversitesi'nde 'Palto' ile bir ilk!

Şu günlerde ilk sayısı çıkacak Edebiyat dergisi olan 'Palto' müthiş bir girişe hazırlanıyor. Kütahya'da çıkacak olan Palto Dergisi, İngiliz Edebiyatı yazılarıyla da ilkleri sunacak.

Dumlupınar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin hazırladığı ve üniversitede de bir ilk olan PALTO Dergisi bu ay yayın hayatına başlıyor. İlk defa öğrencilerin hazırladıgı ve İngiliz-Türk Kültür ve Edebiyat yazılarını bünyesinde barındıracak olan dergi, akademik alanda öğrencilerin hocalarından aldıkları pratik eğitimi uygulamaya koydukları bir çalışma olarak bir ilke imza atıyor. Derginin isim ve fikir babası olan Dumlıpınar Üriversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Ahmet Uzun derginin kuruluş ve misyonu hakkında şu ifadelerde bulundu:

"Benim daha ilk öğrencilik yılından beri hayalini kurdugum bir çalışmaydı gerçekleştirmek 3.sınıfda nasip oldu. Akademik alanda aldığımız pratik eğitimin uygulama biçimini yaşama fırsatı sundu bize. bölümümüzün hocalarının da öncülük ettiği ve rektör hocamız ve dekan hocalarımızında destekleriyle gerçekleştirdiğimiz bir çalışma olan Palto Dergisi, okuyucuya İngiliz-Türk Kültür ve Edebiyatı alanında eserlerini İngilizce ve Türkçe dillerinde sunuyor. Bu dergide herkesin kendinden birşeyler bulması ve keyifle okuması tek hayalmiz.".

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı