AKİT MENÜ

Yaşam

Donmuş et aslında nasıl çözülür?

Normal şartlarda eti saatlerce oda sıcaklığında bekletiyoruz, bu yöntem uzun sürüyor. Peki et en hızlı nasıl çözülür? İşte cevabı...

Eti sıcak suda bekletmek doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden olur. Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak ise mümkün değil.

İşte doğru yöntem:

- İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz.

- Boş bir metal tencereye ılık su dolduruyoruz.

- Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz.

İçi su dolu tencere, ete baskı yaptığı için et hızlı çözüyor. Metal de, ısıyı iletme özelliği olduğundan, suyun ılıklığını ete daha çabuk iletiyor.

Kaynak: food-hacks.wonderhowto

Yorumlara Git

İstanbul’a kar uyarısı: 10 yıl sonra ilk defa gerçekleşecek

'Cesedimi yakın' diye Özdemir İnce şimdi de 'halimiz duman' demeye başladı! Erdoğan'dan yardım istedi

10 yıl önce o şirketin iflas edeceğini öngörmüştü: Nasıl yaptığını açıkladı

Sıcak saatler! Sadettin Saran'ın evinde arama yapılıyor

AK Parti’ye geçme kararı aldılar! CHP’de 'tek adamlık’ ve 'yolsuzluk' istifaları! Sayı 100'ü aştı