AKİT MENÜ

Ekonomi

Kırmızı et üretimi azalıyor

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü döneminde bir önceki döneme göre yüzde 3 azalarak 206 bin 466 ton oldu.

Güncelleme Tarihi:
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü döneminde bir önceki döneme göre yüzde 3 azalarak 206 bin 466 ton oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının 3. dönemine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, yılın üçüncü çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 206 bin 466 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 3 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,3 arttı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 177 bin 757 tonunu sığır eti, 26 bin 396 tonunu koyun eti, 2 bin 273 tonunu keçi eti, 40 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 5,2 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 artış kaydetti. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 20,2, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 25,8 yükseldi.

- Kırmızı et üretim miktarları

TÜİK verilerine göre, 2011-2013 yılları 1. ve 2. ve 3. dönem kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:

YIL

1. Dönem

(Ocak-Şubat-Mart)

2. Dönem

(Nisan-Mayıs-Haziran)

3. Dönem
(Temmuz-Ağustos-Eylül) 2011 157.932 171.595 173.177 2012 171.465 183.017 196.108 2013 208.597 212.885 206.466

Yorumlara Git

Saddam Hüseyin ismini değiştirdi

Trump, fentanili "kitle imha silahı" olarak ilan etti Bombadan çok daha tehlikeli ve etkili

Hedef Türkiye değil! İHA neden düşürüldü?

Bakan Yerlikaya açıkladı! Polislerin çalışma saati değişiyor

Gain Medya’ya bahis operasyonu! Kayyım atandı