AKİT MENÜ

Gündem

Diyarbakır’da tarihî buluşma

Başbakan Erdoğan’ın bin 300 tesisi hizmete açıp 360 çiftin toplu nikah törenine katılacağı tarihi Diyarbakır gezisi bugün başlıyor. Erdoğan, Diyarbakır’da IKBY Başkanı Mesut Barzani ile biraraya gelecek. Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses düet yapacak

2013-11-16 08:54:27
HABER MERKEZİ - Başbakan Erdoğan’ın, Barzani ile de görüşeceği 2 günlük Diyarbakır ziyareti bugün başlıyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bugün Diyarbakır’a gidiyor. Yatırım değeri 1 katrilyon lirayı aşan bin 300 tesis ve hizmetin toplu açılışını yapacak olan Erdoğan, kentte çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak.

BARZANİ VE PERVER GELİYOR

Geceyi Diyarbakır’da geçirecek olan Erdoğan, IKBY lideri Mesut Barzani ile de tarihi bir görüşme yapacak. Başbakan’ın ziyareti sırasında Kürt sanatçı Şivan Perver de 37 yıl sonra memleketine gelerek İbrahim Tatlıses ile düet yapacak.

SANAYİCİLER RAPOR SUNACAK

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır programı kapsamında ziyaret edeceği Bismil ve Ergani ilçelerinde ise hazırlıklar son aşamaya geldi. Ergani’deki ticaret ve esnaf odaları Başbakan Erdoğan’a ilçenin sorunlarıyla ilgili rapor sunacak. Ergani Ziraat Odası ve Ergani Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, “Hükümetimizin çiftçi ve esnafımıza gösterdiği kolaylıklardan dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan’ın Diyarbakır programının ikinci  gününde Bismil ve Ergani’nin yanı sıra Eğil ilçesini de ziyaret edebileceği öğrenildi. Bu ihtimal üzerine Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen 25 Peygamberden Zülkifl ile Elyesa Peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu Eğil ilçesinde hazırlıklar sürüyor...

Başbakanı ilçeye getirecek helikopterin iniş yapacağı Ziyaret Tepesi mevkisindeki Alpaslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun bahçesine beton döküldü.

Hazırlıklar için 100 kişilik ekibin görevlendirildiği, 30 iş makinesi ve araç kullanıldığı belirtildi.

İlçedeki sakinleri, Başbakan Erdoğan’ın 2 gün sürecek temasları kapsamında Eğil’i de ziyaret etmesini bekliyor.
Başbakan Erdoğan’ın ziyaretin ilk günü Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret edeceği öğrenildi. IKBY Başkanı Barzani de Baydemir’i yarın ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan, 2 gün sürecek, yerli ve yabancı medya kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği Diyarbakır ziyaretinde bin 300 hizmet ve tesisin toplu açılışı ile 360 çiftin toplu nikah törenine katılacak, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek. Erdoğan, 17 Kasım’da da Diyarbakır’ın Bismil ve Ergani ilçelerini ziyaret edecek.

IKBY Başkanı Barzani ile sanatçı Şivan Perver de Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde yer alacak.

PERVER’DEN SÜRECE DESTEK MESAJI

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır programına katılmak için 37 yıl sonra Türkiye’ye dönecek Şivan Perver, çözüm sürecine destek mesajları verdi. Yazılı bir açıklama yapan Perver, “Türkiye’deki tüm kesimleri barışa destek sunmaya ve insanlar arasında, hoşgörü, saygı, özgür ve demokratik bir toplum, sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmeye davet ediyorum. Bu süreçte Türkiye’deki bütün sanatçı ve aydınların  barış sürecine destek olması benim en büyük arzumdur. Özlemim cenazesine dahi gidemediğim annemin mezarını ziyaret etmek, aile ve dostlarımla hasret gidermek, vatanımın en ücra köşesine kadar gidip halkımla kucaklaşmaktır... Esas ve tek amacım barışa destek vermektir. Barış için atan kalplere, barış için çalışan beyinlere, barış için elini taşın altına koyanlara ve barışa el uzatanlara yüce Rabbimden sabır ve metanet diliyorum. Fedakar halkımın evlatlarının beni anlayacaklarına ve provokasyonlara gelmeyeceklerine inancım tamdır” dedi.

“BARZANİ GÖRÜŞMESİ ÇÖZÜME KATKI SAĞLAR”

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, yaptığı yazılı açıklamada, Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver’in de katılacağı Diyarbakır ziyaretinin Türkiye’ye tarihi bir gün yaşatacağını vurgulayarak, Barzani ile görüşmenin bölge istikrarına ve çözüm sürecine büyük katkı sunacağını kaydetti.



Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu