AKİT MENÜ

Ekonomi

İSKİ, 2014’te 2 milyar TL yatırım yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 4 milyar 762 milyon TL’lik 2014 bütçesini onayladı. Bütçenin yaklaşık 2 milyar TL’si yatırımlara ayrıldı.

2013-11-17 08:29:16
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 4 milyar 762 milyon TL’lik 2014 yılı bütçesini onayladı. Bütçenin yaklaşık 2 milyar TL’si yatırımlara ayrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan yazılı açıklamaya göre; Meclis, bağlı kuruluşlardan İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 4 milyar 762 milyon TL’lik 2014 yılı bütçesini ve performans programını onayladı. İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda bütçeyi Meclis üyelerine sunan İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, 2014 yılı bütçesinin 4 milyar 762 milyon TL olarak belirlendiğini ve bütçenin 1 milyar 930 milyon TL’sini yatırımlara ayırdıklarını söyledi.

Su bedelleri yatırım olarak geri dönüyor

İçme suyu ve atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını esas alarak etkin, verimli ve kaliteli şekilde yürütmeyi kendine misyon edinen İSKİ’nin, İstanbullulardan temin ettiği su bedellerini, su ve atık su yatırımları olarak geri kazandırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Demir, “İstanbulluların temiz su ve atık su hizmetlerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olarak faydalanabilmesi için tüm personelimizle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız. Şunu da belirtmek isterim ki görevimizi yerine getirirken çevreye ve insana saygılı, gelişime ve değişime açık, kaliteden ödün vermeyen, halkın güvenini sarsmayan, şeffaf, dürüst ve adaletli bir kurum olmayı her zaman ön planda tutuyoruz” dedi. Demir, günde ortalama 2 milyon 500 bin metreküp su tüketiminin gerçekleştiği İstanbul’un, uzun vadede su sıkıntısı çekmemesi ve artan nüfusun su ihtiyacının karşılanması için planlanan Melen Projesinin 1. Aşaması kapsamında yer alan 189 km uzunluğundaki isale hattın hizmete alındığını ve günlük 720 bin metreküplük suyun İstanbul Boğazı’nın altından geçen devasa tünelle Kağıthane’ye ulaştırıldığını kaydetti.

Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi