AKİT MENÜ

Sağlık

Kemik ağrısına hangi bölüm bakar?

Bedenimizde sahip olduğumuz kemik sayısı 206 olarak kabul edilir. Vücudumuzda kolon görevi gören sağlam ve güçlü olması sağlığımız için hayati önem taşıyan kemiklerimiz, zaman zaman kemik erimesine, ufak kırıklara, kilo fazlalığına veya çeşitli hastalıklara bağlı olarak ağrıya neden olur. Peki kemik ağrısına hangi bölüm bakar? İşte açıklaması…

2021-09-20 11:39:33

Bedenimizde sahip olduğumuz kemik sayısı 206 olarak kabul edilir. Vücudumuzda kolon görevi gören sağlam ve güçlü olması sağlığımız için hayati önem taşıyan kemiklerimiz, zaman zaman kemik erimesine, ufak kırıklara, kilo fazlalığına veya çeşitli hastalıklara bağlı olarak ağrıya neden olur. Peki kemik ağrısına hangi bölüm bakar? İşte açıklaması…

Kemik ağrısı iyi araştırılmalıdır

Vücudun iskeletini oluşturan kemikler zaman zaman ağrı yapar. Bu ağrılar genelde tek başına bir hastalık olabileceği gibi başka bir hastalığında belirtisi olabilir. Bu nedenle de dikkatle incelenmeli ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Kemik ağrısı hangi kemiğin ağrıdığına bağlı olarak değerlendirilmelidir.

Kemiklerde fark edilmeyen küçük kırıklarda ağrı yapabilirler. Her yaşta ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kemik ağrıları görülmektedir. İlk yapılması gereken bu ağrıların başka bir hastalığın belirtisi olup olmadığının araştırılmalıdır. Her yaşta görülmesi ve önemli hastalıkların belirtisi olması nedeniyle ihmal edilmemesi gereken ağrılardır. Mutlaka nedenini bularak tedavisi yapılmalıdır.

Kemik ağrısının farklı nedenleri nelerdir?

Kemik ağrısı şikâyetiniz olduğunda bunun için kendi başınıza çözüm bulmaya çalışmamalısınız. Dinlenmenize rağmen geçmeyen ağrılar için mutlaka doktora gitmelisiniz. Kemik ağrısı eğer aşırı aktivite ve spor yapılması sonrası ortaya çıkan yorgunluk ağrıları ise bunlar bir süre dinlenme ile geçecektir eğer geçmiyorsa bu ağrıların nedenleri dikkatle incelenmelidir çünkü aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir ve uzman hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Kemik ağrılarına eklem ağrıları da eşlik ediyorsa bu psikolojik bir nedenden kaynaklanıyor olabilir.

Fazla kilolar yani obezite de kemik ağrılarının önemli nedenleri arasındadır. Kişinin obezite tedavisi görerek kilo vermesi ağrılarının geçmesini sağlayacaktır.

Özellikle menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz ) yaşlı kişilerde görülen kemik ağrısının nedenleri arasında yer almaktadır.

Ufak kırıklar, ezilmeler, burkulmalar da kemik ağrılarının nedenleri arasındadır.

Osteoid osteoma, enkondroma gibi tümör oluşumları da kemik ağrısına neden olmaktadır.

Bu gibi hastalıkların belirtisi olan kemik ağrıları mutlaka tedavi edilmelidir.

Kemik ağrısına hangi bölüm bakar?

Şikâyetiniz 3 günden fazladır sürüyorsa, aşırı kilo kaybı yaşanıyorsa, soğuk algınlığı olmadığı halde yüksek ateş görülüyorsa mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Peki hangi doktora gitmeliyim diye düşünüyorsanız öncelikle genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir. Doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Detaylı bilgi doğru teşhis konmasını sağlar

Doktorunuza kemik ağrılarının hangi bölgelerde olduğunu anlatmanın yanında eşlik eden başka şikâyetleriniz varsa bunları da mutlaka anlatmalısınız böylece doktorunuzun doğru teşhis koyması ve doğru uzmana yönlendirmesi mümkün olacaktır.

Yaşanmış olan bir kaza varsa küçük de olsa bu doktora anlatılmalıdır. Doğru teşhis açısından çok önemli olabilir. Kemik ağrıları en çok kaburga, bel, sırt bölgelerinde görülmektedir. Doğru teşhiste bulunmak, tedavinin başarılı olması için çok önemlidir. Bu konuda doktorunuza yardımcı olmalı sorduğu bütün sorulara doğru cevaplar vermelisiniz.

Kaynak: Doktordanhaberler.com

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor