AKİT MENÜ

Sağlık

Baş ağrısı hangi bölüm bakar

Baş neden ağrır? Bağ ağrısı hoş olmayan ve kişiye acı çektiren bir ağrı çeşididir. Ağrı vücudumuzun bir refleks yansımasıdır. Baş ağrısının altında pek çok hastalığın olduğu bilinmekte. İlaç kullanmadan da baş ağrısından kurtulabilir mi? Baş ağrısı için hangi doktora gidilmeli? Peki baş ağrısı için hangi bölümden randevu alınır, boyun ve baş ağrısı için hangi bölüme gidilir, kafamın arkası ağrıyor hangi doktora gitmeliyim? sorularının cevabına ilişkin haberimizin detayları.

2019-04-30 12:46:40

Baş neden ağrır? Bağ ağrısı hoş olmayan ve kişiye acı çektiren bir ağrı çeşididir. Ağrı vücudumuzun bir refleks yansımasıdır. Baş ağrısının altında pek çok hastalığın olduğu bilinmekte.  İlaç kullanmadan da baş ağrısından kurtulabilir mi? Baş ağrısı için hangi doktora gidilmeli? Peki baş ağrısı için hangi bölümden randevu alınır, boyun ve baş ağrısı için hangi bölüme gidilir, kafamın arkası ağrıyor hangi doktora gitmeliyim? sorularının cevabına ilişkin haberimizin detayları.

Baş ağrısı çekenler ağrının ne kadar şiddetli olduğunu iyi bilmekte. Başı ağrıyan bir hasta baş ağrısı için hangi doktordan randevu alınacağını merak ediyor. İki tür baş ağırısı vardır bunlardan biri migrem, stres, gerilim, yorgunluk ve uykusuzluk. İkincil guruba giren sebebe bağlı baş ağırısı sinüzüt, iltihap baş ağrısı, beyin damar hastalıkları, hiper tansiyondur. “Gerilim tipi baş ağrıları migrene göre çok daha hafiftir, masaj iyi gelir. Baş ağrısı göz çevresindeyse ilk akla gelecek migrendir."

Baş ağrıları toplumda ne sıklıkta görülmektedir?

Baş ağrısı toplumda en sık görülen şikâyetlerin başında gelir. Baş ağrısı şikâyeti olanların oranı toplumda yüzde 90’lara ulaşır. Tüm baş ağrılarının yüzde 90’ını ise migren ve gerilim tipi baş ağrıları oluşturur. 

Baş ağrılarının kaç tipi var?

Uluslararası Baş ağrısı Derneği baş ağrılarını 14 ana grup ve yüzlerce alt grup olarak sınıflandırmıştır. Doğrudan doğruya baş ağrısı tablosuyla ortaya çıkan, başka bir hastalıkla ilişkisi olmayan baş ağrıları primer baş ağrılarıdır. Bunlar migren, gerilim tipi ve küme baş ağrılarıdır. Sekonder baş ağrıları ise yüzde 10 oranında görülen, nedeni belli bir hastalığa bağlı olarak, beyin damar hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, beyin tümörleri, göz hastalıkları, sinüzit, menenjit gibi hastalıkların seyri sırasında ortaya çıkan baş ağrılarıdır. 

Migrenin özellikleri nedir?

Genelde ağrı başın tek tarafındadır

Ağrı zonklayıcı özellikte, orta veya şiddetlidir

Bulantı, kusma olur

Krizler (atak) halinde gelir

Ağrı 4 ila 72 saat sürer

Ağrı başlangıcında görme bozuklukları olur (auralı tipinde)

Baş hareketleri ve fiziksel aktiviteyle ağrı artar

Işıktan ve sesten rahatsız olma

Bağ ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?

Bağ ağrıyan birisi hastaneye gitmeli ve randevu olacaksa nöroloji bölümünden randevu alıp doktora başvurmalıdır.

Nöroloji

Hafıza kaybı

Unutkanlık

Kol ve bacaklarda uyuşma hissi

Ellerde titreme

Parmak uçlarında uyuşukluk

Vucudun sağ veya sol tarafında uyuşukluk hissi

Baş ağrısı,

Felç,

Baş dönmesi

Kasılma

Bunama

Çift görme

Yüz ağrısı

Dengesizlik

İstemsiz hareketler

Vücutta seyrime 

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!