AKİT MENÜ

Gündem

İzlerken ağladım

PKK eski yöneticisi Nizamettin Taş: DİYARBAKIR’DAKİ MANZARA BENİ ÇOK ETKİLEDİ

2013-11-19 07:50:48
ERBİL - PKK eski yöneticilerinden Nizamettin Taş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’daki buluşmasını televizyondan izlerken ağladığını belirterek, ‘’Tarihte Özal’ın Kürt sorunu konusunda böyle bir girişimi olmuştur ama Erdoğan bu tavrıyla Özal’ı da aştı. Bunlara seçim yatırımı demek gerçekçi değildir’’ dedi.

Taş, siyasi çalışmalarını sürdürdüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleşen buluşmayı televizyondan izlerken ağladığını söyledi.

Barzani’nin, ilk defa “Kürdistan bölgesinin başkanı’’ sıfatıyla Diyarbakır’da bulunduğunu belirten Taş, ‘’Bu kendi başına tarihi bir olaydır. Barzani, Kürt kıyafetiyle, başkanlık sıfatıyla Başbakan Erdoğan’ın yanında kitlelere Kürtçe hitap etti. Müthiş bir sahneydi. Geçmişte Kürtlere karşı izlenen politikayla kıyaslandığında hayal bile edilemeyecek bir olay gerçekleşti” diye konuştu.

Diyarbakır buluşması için, “Türkiye’nin Kürt politikasının artık tamamen değişmek zorunda olduğunun mührüdür” ifadesini kullanan Taş, “Barzani’nin Diyarbakır ziyareti, çözüm sürecine tahminlerin çok ötesinde olumlu katkılarda bulunacaktır. Ziyaret, her şeyden önce Türkiye’nin kırmızı çizgisi kabul edilen, tabu haline getirilen birçok faktörü bir çırpıda devreden çıkardı” şeklinde konuştu.

“SEÇİM YATIRIMI DEMEK GERÇEKÇİ DEĞİLDİR”

Taş, Başbakan Erdoğan’ın “Kürdistan” ifadesini kullanmasıyla aynı zamanda Kürt sorununun Kürdistan’ın sorunu olduğunu kabul ettiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

“Başbakan’ın, Barzani için ‘Kürdistan başkanı’ demesi, Türkiye tarihi açısından inanılmaz bir açılımdır. Bu, niteliksel bir sıçramadır. Düşüncede devrimsel bir değişimdir. Tarihte Özal’ın Kürt sorunu konusunda böyle bir girişimi olmuştur ama Erdoğan bu tavrıyla Özal’ı da aştı. Bunlara seçim yatırımı demek gerçekçi değildir.”

“BDP VE PKK YANLIŞ YAPTI”

Nizamettin Taş, Barzani ve Şivan Perver’in Diyarbakır ziyaretine karşı çıkan BDP ve PKK’ya da eleştirilerde bulundu. PKK ve BDP’nin ziyareti, tarihi çığırından çıkararak, seçimlere endekslemesinin son derece yanlış, sığ bir düşüncenin ürünü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Çözüm sürecini, en fazla sahiplenmesi  ve sürece katkı sunması gereken BDP ve PKK’dır. Hatta başka güçlerin katkısını isteyen parti BDP olmalıydı. Maalesef her iki kanat, CHP gibi Kürtlere tek parti devri yaşatmak istiyor. Bunlarda hiçbir siyasi öngörü ve yaklaşım yok, çocukça tepkiler veriyorlar.” (AA)
Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu