AKİT MENÜ

Ekonomi

Süreç erken gerçekleşseydi ekonomi 5 kat büyüyecekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Sanayi Şurası’nın açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine değinerek, sadece siyaset değil, sivil toplumu, iş dünyasını, üniversiteleri ve medyayı gerektiği kadar yanlarında göremediklerini belirtti. Erdoğan, “Bu mesele daha erken çözülebilseydi belki ekonomi 3 kat değil, 4 kat değil, 5 kat büyüyecekti. Yatırımlar belki de 5 kat değil, 10-15 kat artacaktı” dedi.

2013-11-21 04:17:18
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecini 11 yıl boyunca adeta ilmek ilmek dokuduklarını ancak muhalefeti, sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını, üniversiteleri, medyayı gerektiği kadar yanlarında göremediklerini belirterek, “Bu mesele tam olarak çözüldüğünde kazanan ben olmayacağım, biz olacağız” dedi. Başbakan Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Sanayi Şurası’nın açılış törenine katıldı.

TAKLİT EKONOMİ GERİ BIRAKIR

Bilgiyi üreten ve takip eden iki ayrı yapı bulunduğunu belirten Erdoğan, takip etmenin ayakta kalma yöntemi olsa da rekabette öne çıkabilmek için üretimin gerekliliğini vurguladı. “Taklit ve takip edenlerin kaderi hiç şüphesiz önde değil geride olmaktır” diyen Erdoğan, sistemini takip ve taklit üzerine kuran hiçbir ekonominin öncü niteliğe ulaşamayacağını kaydetti.

Erdoğan, takip ve taklidi bir yaşam tarzı olarak benimsemenin, durgunluğa, rehavete ve tembelliğe mazeret hazırlamak anlamına geldiğini vurguladı.

Hükümet olarak son 11 yılda her alanda çok büyük reformlar gerçekleştirdiklerini, özellikle ekonomide tarihi rekorlara imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, ekonominin son 10 yılda 3 kattan fazla büyüdüğünü söyledi.

DURAKLAMA, MOLA VERME LÜKSÜMÜZ YOK

Bisiklet üzerinde pedal çevirmeyi bırakanın, bir süre daha ilerleyeceğini ancak daha sonra kaçınılmaz olarak bisikletin duracağını ve üzerindekinin düşeceğini anlatan Erdoğan, “Mesele sadece bisikletin durması ve üzerindeki kişinin düşmesi değildir. Orada derin yaralar açılır. Belki bisiklet arızalanır, kırılır, dökülür, yarıştan kopulur. Yeniden toparlanmak, yeniden yarışa dahil olmak, yeniden ön sıralara geçmek daha fazla güç, kaynak, enerji ve çaba gerektirir. Türkiye olarak artık biz böyle bir lükse sahip değiliz. Duraklamak, mola vermek, rehavete kapılmak gibi idareimaslahatla yetinmek gibi bir seçeneğimiz asla olamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle müdahale dönemlerinde Türkiye’nin ödediği ağır faturanın herkes tarafından bilindiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Müdahale dönemlerinde sadece demokrasiye, siyasete değil ondan çok daha fazla Türkiye’nin ekonomisine, sanayisine, istihdamına darbe vurulmuştur. Her müdahale demokrasiye verdiği zarar kadar vatandaşın cebini, sofrasını, emeğini ve ekmeğini hedef almış, onlardan büyük parçalar koparmıştır. Ülkenin, milletin o ana kadar birikmiş zenginliği müdahaleler nedeniyle adeta erimiş, sıfır seviyesine düşmüş, her şeye baştan başlama zorunluluğu hasıl olmuştur. Bunu artık yaşamaya, milletimize yaşatılmasına da tahammülümüz olamaz. Türkiye’nin durmaya ve duraklama artık tahammülü yok. Yere sağlam basacağız, zemini sağlam inşa edeceğiz. Ve inşallah hedeflerimize de ulaşacağız.”

İstikrar ve disipline sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, çözüm sürecine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sürece katkı sunmuş herkese şükranlarımı ifade ediyorum. Eğer bu katkı daha yaygın, güçlü, kararlı şekilde yanımızda olsaydı inanın Türkiye son bir yıldır yaşadığı bu güzel tabloyu çok daha erken yaşamaya başlardı. Bu mesele daha erken çözülebilseydi belki ekonomi 3 kat değil, 4 kat değil, 5 kat büyüyecekti. Bu mesele daha erken çözülebilseydi 11 yılda yatırımlar belki de 5 kat değil, 10-15 kat artacaktı. Bu mesele tam olarak çözüldüğünde kazanan ben olmayacağım, biz olacağız. Türk de kazanacak, Kürt de Arap da Laz da Çerkez de Gürcü de Roman da kazanacak. Sunni de kazanacak, Alevi de kazanacak. ”
Yorumlara Git

Dünyayla dalga geçiyorlar! İsrail’den akıl almaz Lübnan savunması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı