Kadın - Aile
Tavuk kıymalı rulo börek
Tavuk kıymasıyla yapacağınız bu tarif hem hafif hemde çok lezzetli.
Malzemeler
Sosu için 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
çörek otu, susam
Öncelikle soğanı küp küp doğrayıp hafif pembeleşmesini sağlıyoruz.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı çok pişirip kurutmadan, üzerine baharatlarını ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Malzemeler iyice harmanlandıktan sonra harca 3-4 yemek kaşığı su ekliyoruz. Hafif ılıması için kenara alıyoruz.
Sosunu hazırlamak için bütün malzemeleri homojen bir şekilde karıştırıyoruz.
Eşit şekilde 4'e böldüğümüz yufkalara sürüyoruz. Yufkaların geniş kısmına harcı koyduktan sonra kenarlarını kıvırıp çok sıkmadan genişçe rulo yapıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
(Eğer sosunuz arttıysa yumurtayla birlikte böreklerin üzerine sürebilirsiniz)
Afiyet olsun