AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye kıskandırıyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin bu yıl itibariyle 800 milyar doları aşan bir milli gelir büyüklüğüne ulaşacağını ve küresel krizin etkilerine rağmen son 10 yılda ortalama yüzde 5 civarında bir büyüme sağladığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz durum, gerçekten bir çok ülkeyi kıskandıran bir durum” dedi.

2013-11-23 09:20:30
KOCAELİ / AKİT - “Doğu Marmara KOBİ Zirvesi” Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), KOSGEB, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve TOSYÖV Kocaeli Destekleme Derneğince Gebze’de düzenlendi.

Zirveye, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Marka Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Valisi Ali İhsan Su, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve iş adamları katıldı.

Zirvede konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin önemli hedefleri olan bir ülke olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde emin adımlarla hedefine doğru yürüdüğünü ifade ederek, bütün dünyayı kasıp kavuran küresel krize rağmen yoluna devam eden, büyüyen ve gelişen bir ülke olduklarını kaydetti.

Geçen temmuz ayında 10.5 yıllık kalkınma planının Meclis’te kabul edildiğini anlatan Bakan Yılmaz, “Önümüzde 2023’e 10 yıllık bir süre var. Bu 10 yıllık sürecin ilk 5 yıllık dilimini detaylı hale getiren 10.5 yıllık planımız da gelecek yılbaşından itibaren yürürlüğe girmiş olacak” diye konuştu.

“ÇOK DAHA İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR”

Türkiye’nin, 10 yıl önce 230 milyar dolar milli geliri olan, 36 milyar dolar ihracat yapan, kişi başı geliri 3 bin 500 dolar civarında bulunan bir ülke olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yine 10 yıl önce Türkiye Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı açısından yüzde 0,53 oranında harcaması olan bir ülkeydi. Geçen 10-11 yıllık süreçte çok önemli bir gelişme sağladık. Bu yıl itibariyla inşallah 800 milyar doları aşan bir milli gelir büyüklüğüne ulaşmış olacağız. Geçen sene 786 milyar dolardı, bu yıl inşallah 800 milyar doları aşan bir millî gelirimiz olacak. Türkiye küresel krizin etkilerine rağmen son 10 yılda ortalama yüzde 5 civarında bir büyüme sağladı” dedi.
Bakan Yılmaz, Türkiye’nin çok önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, “Sağlam bir zeminimiz var. İçinde bulunduğumuz durum gerçekten bir çok ülkeyi kıskandıran bir durum. Birçok ülke, Türkiye’nin bu performansına imrenerek bakıyor ama bu yeterli değil. 2023 hedeflerimiz var. Çok daha iddialı hedeflerimiz var oraya doğru yürümek zorundayız” diye konuştu.

“TOPYEKÜN KALKINMAYLA BUNU BAŞARACAĞIZ”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’yi üst orta gelir grubundan, yüksek gelir grubuna taşımayı hedeflediklerini de belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye, siyasi istikrarıyla makro ekonomik istikrarıyla sağlam mali yapısıyla bankacılık yapısıyla yapısal reform tecrübesiyle çok önemli bir coğrafyada önemli sermayelere sahip bir ülke olarak bunu yapabilecek durumda. Biz ileri bir ülke olmak istiyorsak, artık demokrasimizde çok daha önemli adımlar atmak durumundayız. Eğitim sisteminden adalet sisteminin işleyişine kadar, siyasi kültürümüze kadar bütün buralarda sağladığımız gelişmelerle bunu başaracağız.”  



Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi