AKİT MENÜ

Ekonomi

Filipinler için Memur-Sen ve Hak-İş’ten yardım kampanyası

Memur-Sen ve Hak-İş, Haiyan Tayfunu’nun ardından Filipinler’in yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için yardım eli uzattı.

2013-11-23 09:19:36
MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA -İki konfederasyon, çeşitli yardım dernekleri aracılığıyla Filipinler’e 100 bin lira bağışladı. Konuya ilişkin Memur-Sen Genel Merkez’inde yapılan basın toplantısına, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Kimse Yok Mu, İHH, Deniz Feneri, Cansuyu ve Yardımeli derneklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Memur-Sen ailesi olarak ‘Filipinler İçin İnsanlık Vakti’ adıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti. Filipinler’de on binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı tayfun felaketinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Gündoğdu, yaraların sarılması ve problemlerin çözümüne katkı sunmak için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ettiklerini belirtti. Başkan Gündoğdu, bağlı sendikaların genel başkanlarıyla birlikte Memur-Sen ve Hak-İş’in, Filipinler’e 50’şer bin lira olmak üzere toplam 100 bin liralık bağışta bulunduğunu, bu bağışın yardım kuruluşları eliyle felaket bölgesine ulaştırılacağını ve kampanyanın devam edeceğini söyledi.

“MAĞDURUN YANINDA OLMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ise, Filipinler’e yapılacak en küçük bir yardımın çok büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Toruntay, “Filipinler de yaşananlara duyarsız kalamazdık. 50 bin lira ile yardımlara başlamış bulunuyoruz. Bu yardımları artırarak herkese duyurmak istiyoruz. Bizim mazlumun mağdurun yanında olmak gibi bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Memur-Sen ve Hak-İş tarafından hazırlanan 100 bin TL’lik temsili çekler yardım kuruluşları temsilcilerine sunuldu.
Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi