AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

MTTB Tarihi sahnesinde ilk yetişkin oyunu Yeşilbağ'ın Orhan Gazi'si oldu

Çok uzun yıllar sonra Milli Türk Talebe Birliğinin tarihi sahnesinde yetişkinlere yönelik ilk büyük oyun Yönetmen İsmail Yeşilbağ’ın ekibi tarafından 12 Haziran 2015 tarihinde sezonun belki de son oyunu olarak sahnelendi.

2015-06-16 15:48:30

MTTB’nin tarihi sahnesinde yine tarihi bir konuyu ele alan Yeşilbağ Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu babasından aldığı toprakları altı katına çıkarmış olan Orhan Gazi’nin hayatını seyircilere sundu.

MTTB’nin eski ve yeni mensupları tarafından ilgiyle izlenen oyun şubat ayından beri ağırlıklı olarak İstanbul’un ilçelerinde ve Marmara bölgesinde sahnelendi. Ahmet Yeşilbağ, Atilla Ozan, Fazıl Ender Uzun, Mustafa Yeşilbağ, Emin Bayram, Atlıhan Çetinkaya, Fatih Yeşilbağ, Sedat Baş, Ali Talip Özdemir’in rol aldığı oyunun ses, ışık ve reji görevini müzisyen Levent Kaya üstleniyor.

Oyun sonunda oyuncular ve yönetmen İsmail Yeşilbağ seyircileri selamladı.2013 yılında vefat eden gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu’nun oğulları Eren, Emre, Mehmet ve eşi Nilüfer Miyasoğlu ile yazar Recep Arslan ve de İnkılab yayınevi sahibi Hasan Güneş’inde seyrettiği oyun sonunda gazeteci yazar Hüseyin Öztürk, gazeteci yazar Süleyman Karakulluk, şair yazar Recep Garip, reklamcı Abdurrahman Bozdaş ile MTTB genel başkanı İsmail Emrah Karayel kısa bir konuşma yaptı.

Yeşilbağ milli tiyatro ve sinema MTTB’de ortaya çıkmıştı ama büyüme durmuştu. Bu kez yine MTTB’de inşallah zirveye çıkacaktır. Uzun yıllar sonra sahiplerine verilen ve çok güzel anılarımızın bulunduğu gençliğimizin önemli bir kısmını feda ettiğimiz MTTB binasının tiyatro salonunda yeni dönemde ilk yetişkin oyununu sahneye koyduğum için ne kadar şükretsem azdır, bu salonda nice konferanslar veren başta üstad Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere aramızdan ayrılan tüm hizmet edenlere rahmet diliyor oyunumuza destek veren Kültür Bakanı Ömer Çelik ve ekibi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine de teşekkür ediyorum,  çok büyük çapta kültür sanat hamlesine herkes destek vermelidir, dedi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı