AKİT MENÜ

Ramazan

Mantarlı tavuk sote

Mantarlı Tavuk Sote ve yanında;

Şehriye Çorbası Mantarlı Tavuk Sote Pirinç Pilavı Cacık Dondurma

Malzemeler

500 gram tavuk göğsü
300 gram mantar
1 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz, karabiber ve pul biber

Hazırlanışı
Geniş bir tavaya ince doğranmış soğanı, küçük doğradığınız ya da rendelediğiniz  sarımsağı, yine ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberi alıp 2-3 dakika orta ateşte çevirerek pişirin. Mantarları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. Tavukları da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavukları ve mantarları ateşteki malzemelere ekleyin. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirin.Ardından domatesleri de küp küp doğrayın ve yemeğe ilave edin. Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tavanın ya da tencerenin ağzını kapatıp çok az daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Mantarlı Tavuk Sote Tarifi hazır. Afiyet olsun.

Yorumlara Git

SIPRI'nın dünya savunma sanayisi şirketleri listesine hızlı giriş yaptık İlk 100 içinde 5 firma

24 market ürününde sevindiren haber: ‘Verileri masada değil sahada hazırladık’

Kadın öğretmenden haklı isyan: Onun adı buraya nasıl verilir, anlamak mümkün değil

6. sondaj gemisi geliyor! Enerji bağımsızlığında dev adım

Trump ağzındaki baklayı çıkardı: Maduro iddiası doğru çıktı!