AKİT MENÜ

Gündem

Tam Gün Yasası haftaya Meclis’e geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, komisyonda kabul edilen Tam Gün Yasası’nın önümüzdeki hafta genel kuruldan geçeceğini söyledi. Tıp ve diş hekimliği öğretim üyelerinin, saat 17.00’den sonra ister kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabileceklerini, isterlerse de özel hastanelerde çalışabileceklerini belirten Müezzinoğlu, dünyada bir ilk olması ümit edilen gemi hastanesinin de 3 yıl içerisinde hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

2013-11-24 08:27:57
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası’nı komisyondan geçen şekliyle değerlendirdi. Müezzinoğlu, “Tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimizin tam gün mesailerini bitirdikten sonra iki alternatifi olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde 17.00’den sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecekler. Bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde çalışabilirler” dedi.

Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ WOW Hotel’de gerçekleşti. Kongreye; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Mozambik Sağlık Bakanı Alexandre Maguele, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, komisyonda kabul edilen Tam Gün Yasası ile ilgili konuştu. Müezzinoğlu, yasanın önümüzdeki hafta genel kuruldan geçeceğini ve her şeyin daha da netleşeceğini söyledi. Müezzinoğlu, “Şimdi komisyondan geçen şekliyle tüm tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini yani akşam 17.00’ye kadar olan mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar, saat 17.00’den sonra iki alternatifleri olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hocalarımız 17.00’den sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecek. Yine YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlar çerçevesinde hocalarımızın bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde saat 17.00’den sonra çalışabilir. Sözleşmelerini karşılıklı iki kurum yaptırır. Bir tarafta üniversite, bir tarafta özel hastane bir doktorumuz, hocamız ile ilgili kurumsal sözleşmeyi yaptıracak. O sözleşme çerçevesinde hocalarımızdan tercih edenler saat 17.00’den sonra ister kendi kurumlarında ister dışarıdaki özel kurumlarda çalışabilirler” ifadelerini kullandı.

Gemi hastanesi 3 yıl içinde hizmette

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin dünyada bir ilk olması ümit edilen gemi hastanesinin de faaliyete geçirileceğini söyledi. Müezzinoğlu, “Gemi hastanesinin şu anda proje ihalesi sürecindeyiz. İhale yapıldığında da 3 yıl içerisinde hastane hizmete girecek” dedi. Müezzinoğlu, gemi hastanesinin hem normal koşullarda, hem de olası bir afet durumunda hizmet vereceğini aktardı.

Sağlık turizminin ikinci ayağının serbest bölgeler olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Sağlıktaki serbest bölgeler yabancı hekim, tecrübe, tıbbi teknoloji ve yatırımcılar için cazip olma anlamında önemli dinamikler olacak. Diğer taraftan da sağlık sektörünün ve teknolojisinin gelişimi Türkiye’ye önemli bir mesafe kat ettirecek. Çünkü Türkiye yalnız sağlık hizmetlerini sunan bir ülke değil, sağlıkla ilgili ürünlerde, tıbbi teknolojide ‘ben varım’ diyebilecek bir ülke” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!