Kadın - Aile
Günün iftar menüsü 15.05.2019 Ramazanın 10. günü
Ramazan sofralarınızı süsleyecek birbirinden özel tarifleri sizlere sunuyoruz.
İçinizi ısıtan ve bugün ne pişirsem derdine düşmeyeceğiniz birbirinden lezzetli ve kolay tarifleri derledik.
Sebze çorbası
Malzemeler
(yeşil kabak yerine turuncu kabak da kullanabilirsiniz.)
Yapılışı
Bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını alıp üzerine soğanı ve biberi ekleyin.
Başka bir kap içerisinde kabak, patates ve havucu rendeleyin.
Soğan ve biber hafif pembeleşince, üzerine rendelenen sebzeleri koyarak kavurmaya devam edin.
Kendini salan sebzelerin üzerine 1 litreye yakın su ekleyin. Dikkatli eklemenizde fayda var çünkü sebzelerin boyutları birbirini tutmadığı için suyun az ya da çok gelme ihtimali var.
Su kaynayıp sebzeler haşlanınca blenderdan geçirip 5-6 dakika kadar daha kaynatın.
Arpa şehriye pilavı
Malzemeler 2 su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı su (et suyuyla karıştırabilirsiniz) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 bulyon tuz, karabiber
Yapılışı
Tencereye sıvıyağ ve tereyağını üzerine de arpa şehriyeleri dökün.
Şehriyeler kızarmaya başladığında 3 bardak sıcak suyu kontrollü bir şekilde ekleyin.
Suyunu çekip haşlandığında ocaktan alarak 3-4 dakika kadar dinlendirin.
Ispanaklı tavuk sarma
Malzemeler 3-4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü 1 demet ıspanak 1 küçük soğan 1 diş sarımsak kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber
Eti marine etmek için 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak tuz, karabiber, kekik, kimyon
Sosu için 6-8 yemek kaşığı krema ıspanak tuz, karabiber limon
Yapılışı
1 saat önceden eti marine etmek için bütün malzemeleri homojen bir şekilde karıştırıp tavuğun ön ve arka yüzüne gelecek şekilde sürerek buzdolabına kaldırın.
Başka bir köşede soğanları doğrayıp tavaya alın. Üzerine ıspanakları, soğanı, sarımsağı ve baharatları alarak çok pişmeden kavurup ocaktan alın.
Marine olmuş tavukların içerisine ıspanakları doldurup sarın. Kürdan yardımıyla tutturun.
200 derecelik fırında pişirin.
Bir tavada küçük parçalar halinde kestiğiniz ıspanaklar kavrulunca kremayı ekleyin ve çıkan tavukları isteğe göre, kremalı ıspanaklı sosa alarak ocakta 3-4 dakika pişirin.
Sütlaç
Malzemeler 1,5 litre süt 4 su bardağı su 3 çay bardağı pirinç 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta ceiz ya da fındık içi
Yapılışı
Öncelikle suyun içerisine yıaknmış pirinçleri koyarak haşlayın. Suyunu çekmesini sağlayın.
Haşlandığından emin olduğunuz pirinçlerin üzerine sütü ekleyerek kaynatın.
Bir kasede 1 bardak süte, nişasta ve pirinç ununu koyarak karıştırın.
Kaynayan sütün üzerine karıştırarak dökün.
Ardından şekeri ilave edin.
Yavaşça yoğunlaşıp göz göz kaynayınca altını kısıp 5 dakika sonra ocaktan alın.
Ceviz, fındık, tarçın ve ya meyveyle servis edebilirsiniz.
Bir önceki günün menüsüne bakmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun