AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Evde taş gibi yoğurt nasıl mayalanır?

Kullandığımız çoğu gıdanın içerisinde katkı malzemesi var. Bunlardan biri de yoğurt. Besleyiciliği saymakla bitmeyen yoğurdu evde yaptığımızda etkisini daha fazla görebileceğinizi biliyor musunuz?

Yoğurdu ev ortamında mayalamak ve tüketmek oldukça faydalı. Yoğurtta protein, karbonhidrat ve lipid bulunur. İçeriğinde çinko, kalsiyum, potasyum, fosfot, magnezyum ve B vitaminlerini barındırması sebebiyle çok da etkili bir gelişim kaynağıdır. Çocuklarınıza mutlaka gelişim çağında düzenli ve yeterli ölçülerde vermeniz gerekir. Katkı maddeleriyle dolu küflenmeyen yoğurtlar yerine, gıda olduğu belli olan, çok kaldığında artık işlevini kaybetmeye başladığını belirten bir yiyecek yedirmelisiniz. Bunun için yoğurdu evde yapmalısınız.

Peki evde yoğurt nasıl yapılır?

Çiğ inek sütünü kaynatarak mayalanması sonucunda yoğurt elde edilebilir. Şöyle ki;

Malzemeler

3 kg çiğ inek sütü 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı

Öncelikle sütünüzü bir tencereye alarak kaynatın.

Kaynama esnasında sütünüzü havalandırıp suyunun dışarı çıkmasını sağlarsanız daha lezzetli bir yoğurt elde edersiniz. 

Kaynadıktan sonra bir kenara alıp 42-45 derece arasına gelene kadar soğumasını bekleyin.

1 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki mayayı içerisine ilave edip iyice karıştırın. 

Kaplarınıza boşaltarak bir beze sararak 5-6 saat mayalandırmak için bekletin. 

Sonrasında üzerini açarak oda sıcaklığına gelmesi için yarım saat kadar bekletin.

Dolaba koyarak saklayabilirsiniz. 

Şimdiden afiyet olsun

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi