AKİT MENÜ

Gündem

Öğretmenlere Köşk’te yemek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde ağırladı.

2013-11-26 08:29:14
ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Köşk’te verilen öğle yemeğinde konuşan Gül, öğretmenlerin kutsal bir görev üstlendiğini ifade ederek şunları söyledi; “Eğitim olmadan hiçbir şey olmamakta. Kalkınma, gelişme, ilerleme, bütün bunların altındaki esas itici unsur, temel unsur eğitimdir. Bunun için eğitimde başarılı olmuş ülkeler gelişmiş ülkelerdir, kalkınmış ülkelerdir. Ama eğitimde başarılı olamamış ülkeler de maalesef gelişmemiş ve geri kalmış ülkelerdir. Daha bilgili, daha donanımlı, daha çok özgüveni olan, daha çok teknolojiye hakim, demokrasiye inanmış, farklılıklara saygı duyan, bütün kültürlere açık, farklılığın farkına varabilen ve aynı zamanda da kendi değerlerini benimsemiş, özümsemiş ama başkasının değerlerine de açık, onlara saygı duyan, vatan ve millet sevgisi ile donanmış vasıflı nesiller yetiştirmek istiyoruz.”

ÖĞRETMEN SAYISI ARTIRILACAK

“Doğru bir eğitim politikasının uygulanabilmesi ancak değerli, nitelikli, fedakar öğretmenlerle olacaktır. Bunun farkında olduğumuz için öğretmenlerin bütün meseleleri ile Bakanlığımız yakından ilgilenmektedir. Öğretmen sayısını artırmak için muhakkak ki her türlü imkanlar kullanılmaktadır. Türkiye çok şükür epey gelişmiş bir ülke. Her türlü imkanlarımız artık var. Eğitimin de nicelik bakımından noksanlıkları epeyce azaldı. Okullarımız hep iyileşti. Okullarımızın imkanları çoğaldı. Hatta kendimizi gelişmiş ülkelerle mukayese ettiğimizde, buralarda yerimizin çok iyi olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla en büyük seferberliği şimdi eğitimin kalitesini yükseltmeye harcamamız gerekmektedir. Bu da öğretmenler vasıtası ile olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sırtındaki yükün hepimizin farkında olması gerekir. Ama inanıyorum ki, Bakanlık elinden gelen her türlü çabayı göstererek bu sorunların aşılmasını da temin edecektir.”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise yemekte yaptığı konuşmada, 81 ilden gelen öğretmenlerin yaptıkları çalışmalar ve projelerine göre belirlendiklerine dikati çekerek, öğretmenlerin 4 gündür Ankara’da bulunduklarını bildirdi. Avcı, öğretmenlerin temas ve ziyaretlerine ilişkin de bilgi verdi. 
Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!