AKİT MENÜ

Gündem

Hesapların üstünde hesap var

Milletin hayrı için iyi niyetli adımlar attıklarını, ancak bu adımların bazı çevreleri rahatsız ettiğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tuzakların üzerinde bir tuzak, hesapların da üzerinde bir hesap vardır” dedi.

2013-11-27 10:46:30
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki tarihi günden rahatsız olanların zihinleri bulandırmak için arayışlara girdiklerini belirterek, Türkiye’nin normalleşmesinden rahatsız olanlar bulunduğunu ifade etti. Türkiye’yi özüyle, asli ruhuyla buluşturduklarının altını çizen Erdoğan, attıkları adımların milletin lehine olduğunu milletin gördüğünü kaydetti. Yeni anayasa konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Maalesef muhalefet sivil anayasa konusunda samimi olmadı. Hep orta sahada top çevirdiler” dedi. Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin ektiği nifak tohumlarını temizlediklerini kaydetti.

Öğretmenlerini yılda bir hatırlayan değil, öğretmenini ailenin ferdi olarak gören bir toplum olduklarına vurgu yapan Erdoğan, “11 yıl boyunca da eğitimi en önemli gündem maddemiz yaparken, öğretmenlerimizi de baş tacı yaptık. 11 yıl içinde atamasını yaptığımız öğretmen sayısı 407 bin 469’dur. Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yani yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık” dedi. Öğretmenlerin özlük haklarında da iyileştirmeler yaptıklarının altını çizen Erdoğan, “2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak’tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Konuşmasında Diyarbakır’daki tarihi buluşmanın ardından normalleşmeden rahatsız olanlara dikkat çeken Erdoğan, “Normalleşmeden rahatsız olanlar ithamlarla, hakaretlerle hem süreci hem de zihinleri bulandırmak için gayretin içine girdiler. Geçmişte yaptıkları gibi bizim doğuda söylediklerimizi batıda, kuzeyde, güneyde söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler. Geçmişte başta Trabzon olmak üzere her ilimiz cevap vermiştir. Trabzon’da bizi samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde dile getirmiştir. Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla ilerleten bir parti değiliz. 2001’de parti programımızda bu meseleyi çok açık şekilde ortaya koyduk. Girdiğimiz her seçim, yaptıklarımızı teyit edecek kadar çok açık, net onay anlamına gelmektedir. Aziz milletimiz her seçimde oylarımızı artırarak bize daha fazla destek vererek inandığını güvendiğini, yapacaklarımıza da yetki verdiğini sandıkta vermiştir. Eğer milletimiz bizim yanlış yolda ilerlediğimizi düşünseydi 2007’de bizi göreve getirmezdi” dedi.

CHP VE MHP’NİN EKTİĞİ NİFAK TOHUMLARINI TEMİZLİYORUZ

AK Parti’ye hiç kimsenin bölen, parçalayan deme hakkı olmadığını dile getiren Erdoğan, “Bu iftiralar, bu ithamlar sadece hakaret değil aynı zamanda hezeyandır. Acziyetin zavallılığın ifadesidir. Kimse kusura bakmasın biz CHP ve MHP’nin bu ülkeye on yıllar boyunca ektikleri nifak tohumlarını temizliyoruz. Onların bozduklarını tamir ediyoruz. İnkar ettiklerini biz görüyor, reddettiklerini biz kabulleniyoruz. Türkiye’yi normalleştiriyoruz. Herkes elini vicdanına koysun ve lütfen şu soruyu kendisine sorsun: On yıllar boyunca belli kelimeleri, türküleri, sanatçıları, düşünceleri yok sayarak inkar ederek Türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Sanal korkularından yüzleşmekten kaçınarak iyi bir şey yapmış olabilir mi?” dedi. İnkar etmekle sorunların yok olmadığını dile getiren Erdoğan, “Siz sorunu arayıp bulmazsanız derinden ilerler. Fark edildiğinde de iş işten geçmiş olur. İşte Türkiye on yıllar boyunca ne yazık ki bunu yaşadı. İnkar sorun olarak ortadan kalkmadı. Ret, asimilasyon sorunu ortadan kalkmadı. Kilimin altına süpürmek geçici tedbirlerle idare etmek sorunu yok etmedi. Sorun gizlice büyüdü. Bünyeyi sardı ve çok farklı şekillerde tezahür etmeye başladı” diye konuştu.

SORUNLARLA YÜZLEŞTİK

AK Parti’nin kendinden öncekiler gibi inkar politikalarına sığınmadığını belirten Erdoğan, “Biz de makyaja sığınabilirdik. Ama biz bunu yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Bizim bu ülkeden başka gidecek yer yok. Biz pılımızı pırtımızı toplayıp gidecek bir yer arayamayız. Biz bu meselenin üzerini örtersek, çocuklarımız torunlarımız yüzleşecek. Bizim yaşadıklarımızı onlar niye yaşasın? Biz çektik onlar da çeksin mi diyeceğiz? Hayır diyemeyiz. Bu sözlerimi kimse farklı yerlere çekmesin. Çözülsün de ne olursa olsun anlayışı içinde değiliz. Biz sorunu kardeşliğimizi, birliğimizi muhafaza ederek çözüyoruz. Bir tarafı tamir ederken bir tarafı bozmadan çözüyoruz. Bir taraftan alıp diğer tarafa vererek değil, adalet terazisinde tartarak inşallah bir neticeye ulaştırıyoruz” dedi. Milletin başını öne eğdirecek bir girişim olursa bunun karşısında ilk önce kendinin duracağına dikkat çeken Erdoğan, “Kimse bize milliyetçilik vatanseverlik dersi vermesin. Bu dersi almak isteyen varsa bizim 11 yılımıza baksın” diye konuştu.

KIZILAY, TİKA GURUR KAYNAĞI OLUYOR

Türkiye’nin hakkın yanında duran bir ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bizim durumumuz budur. Bizim ay yıldızlı bayrağımızı yeryüzünde kim görürse ‘işte geldiler’ diyor. ‘İşte yetiştiler’ diyor. Kardeşlerimiz dostlarımız ‘bize ulaştılar’ diyor. Çoğu yerde ay yıldızlı Türk bayrağını görünce, Kızılay’ın hilalini görünce, TİKA’nın logosunu görünce, sevinç gözyaşlarını tutamıyorlar” dedi. 2003 yılında Türkiye’den yurtdışına gidenlerin sayısı 3.5 milyon iken bu rakamın şimdi 7 milyona dayandığını belirten Erdoğan, bu kişilerin dışarıdan Türkiye’nin nasıl değiştiğini bizzat yaşayarak gördüklerini kaydetti.

MUHALEFET SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇEMİYOR

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, “Ana muhalefet partisi yurtdışına gittiğinde ülkesini şikayet edip alay konusu oluyor. Yavru muhalefetse neredeyse hiç yurtdışına çıkmıyor. Balkanlar’a gitseler, Türk Cumhuriyetlerine gitseler inanın kendi ülkelerini daha iyi görecekler. İnanın onlar da gurur duyacaklar. Bunlar hâlâ Sivas’ın ötesine geçemiyorlar. Bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz, ama bunların masalarında ülkeyi nasıl böldüklerini çok iyi görüyor. Biri Hakkâri’ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak, bir diğeri Van’a gidip geçmiş olsun bile diyemeyecek. Kalkıp bize hakaret edecek. MHP Van depreminde kalkıp da Van’a gidemiyor. Sevsinler sizin gibi muhalefeti, sevsinler sizin gibi milliyetçiyi” dedi.

MİLLETİMİZ YAPTIĞIMIZI GÖRÜYOR

Milletin ne yaptıklarını gördüğünü belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Attığımız her adımın milletin ülkenin lehine olduğunu, her adımın samimi bir adım olduğunu milletimiz kalp gözüyle takip ediyor. Teoriler bir kenarda dursun, matematik hesapları da bir kenarda dursun. Diyor ya Neşet Ertaş ‘Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez. Gönülden gönüle gider yol gizli gizli’ İşte o kalp diliyle milletimizle konuşuyor, çok da iyi anlaşıyoruz. Bir sıkıntı yok. Diyarbakır’daki Trabzon’daki heyecan bunun ispatıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar kalpten kalbe giden yolları yıkamayacaklar.”

ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR

Tuzakların üzerinde bir tuzak, hesapların üzerinde bir hesap bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Biz iyi niyetli olduğumuz müddetçe, hayrı talep ettiğimiz müddetçe, önce Allah’ın sonra milletin hesabı her hesaba galebe çalacaktır. Başladığımız her işe bu dua ile başladık. Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki gayr eyler, Ârif anı seyreyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler” dedi.

YENİ ANAYASA SÜRECİNİ MUHALEFET TIKADI

AK Parti olarak 2010 yılında millete yeni anayasa için söz verdiklerini hatırlatan Erdoğan, “12 Haziran akşamı yeni bir anayasa için çalışma talimatı verdik. Ne büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Samimi çaba içinde olduk. Tıpkı 1921’de olduğu gibi herkesin katkı verdiği, herkesi kucaklayan sivil bir anayasa yapma arzusundaydık. Darbeciler anayasa yapabiliyorsa siviller de yapabilir diyerek, sivil demokratik katılımcı bir anayasa yazabilir dedik, umutlu olduk. Darbeleri alkışlamış, çığırtkanlık yapmış partilerden sivil anayasa beklemek akıntıya kürek çekmekti ama biz yine de iyi niyetimizi muhafaza ettik. Bu partiler süreci tıkadılar. Meclis Başkanı feshederek bu süreci sonlandırdı. Şimdi çıkmış masadan kalkmayacağız diyorlar. Masadayken ne yaptınız ki?” dedi.

BU DURUMUN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

Uzlaşma Komisyonundaki CHP’nin üç üyesinin farklı partiler gibi birbirlerine düştüklerini dile getiren Erdoğan, “Tutanaklarda hepsi elimizde var. Böyle şey olur mu yahu? Sadece 60 maddede mutabakat sağlandı. Gelin bunu Meclis’ten çıkaralım dedik. Çıktı ana muhalefetin genel başkanı varız dedi. Arkadaşlarımızı gönderdik, bu defa diğer iki partinin katılması lazım yoksa olmaz dediler. Akşam başka, sabah başka. Bu ne biçim bir yapı? Bir insan bir şeyi söylediği zaman bunun arkasında durur. CHP her zamanki gibi yine çark etti. Yeni bir anayasa yapılmasını en çok biz istedik. Komisyonu fesih noktasına getiren biz olmadık” dedi. Komisyondan sonuç çıkmasa da farklı yolları denemeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, bu uğurda gösterdikleri çabanın millet tarafından görüleceğini kaydetti.

ELEŞTİRİLERİMİZ CUNTAYI RAHATSIZ ETTİ

Mısır’da yapılan darbenin arkasında enkaz bırakarak ilerlemeye devam ettiğini belirten Erdoğan, “Dört bine yakın kardeşimiz şehit edildi, on binlercesi yaralandı, binlercesi tutuklandı. Mısır’daki bu darbeyi eleştirmemiz, tabii olarak darbecileri ciddi şekilde rahatsız etti. Mısır’daki büyükelçimizi istenmeyen adam ilan ettiler. Biz de Ankara büyükelçisini istenmeyen adam ilan ettik. Mısır’daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye, Mısır halkının yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız” dedi. Zalim darbe yönetiminin de geçip gideceğini belirten Erdoğan, bedeli ne olursa olsun hakkı söylemeye, askeri darbeyi ve insanlık dramını dünyaya anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

İRAN’LA MÜZAKERELERDE HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI

İran’la Cenevre’de yürütülen müzakerelerde olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını dile getiren Erdoğan, “2010 yılında Tahran deklarasyonunun ardından ilk kez olumlu bir hava oluştu. Cenevre’de sadece bir ilk adım atıldı. Ama bu bile umut verici gelişme. Biz daha en başından itibaren yaptırım yerine müzakerelerin sürmesini savunmuştuk. Yoğun çabanın içinde olmuştuk. İran’a yaptırım uygulanması kararına Brezilya ile birlikte biz karşı çıkmıştık. Bizim bu çabamız muhalefet konusunda eleştiri yapıldı ‘Türkiye’nin ekseni kayıyor’ dediler. Cenevre’de ortaya çıkan sonuçla Türkiye’nin tezleri kabul görmüştür. İşte bunlar geleceği okumaktır” dedi. Erdoğan, İran konusundaki haklılıkları gibi Suriye ve Mısır konusunda haklılıklarının da ortaya çıkacağını kaydetti.

BELİRLENEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

Mahalli seçimler için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Erdoğan, “Kademe kademe adaylarımızı duyuruyoruz. Bugün 10 ilimizdeki adaylarımızı sizlere tanıtacağız. Cuma günü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızda, o güne kadar belirlediğimiz adayları duyuracağız” dedi. Aday olmak isteyen memurların da 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri gerektiğini hatırlatan Erdoğan, belirledikleri il ve büyükşehir belediye başkan adaylarını da açıkladı. Erdoğan, yerel seçimlerde Gümüşhane’de Ercan Çimen, Bartın’da Dr. Seyfettin Kalay, Kırşehir’de Yaşar Bahçeci, Amasya’da Cafer Özdemir, Afyonkarahisar’da Burhanettin Çoban, Kahramanmaraş’ta Fatih Mehmet Erkoç, Eskişehir’de Harun Karaca, Kayseri’de Mehmet Özhaseki, Konya’da Tahir Akyürek, Ankara’da ise Melih Gökçek’i aday gösterdiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, “Belediye başkanı çıkardığımız yerleri de çıkaramadığımız yerleri de mercek altına yatırıyoruz. Mevcut başkanlarımızın performanslarını yakından takip ederken, başkanlarımızın olmadığı yerlerde en iyi adayları tespit etmeye çalıştık, çalışıyoruz” dedi.   

BAKAN AVCI VEKİLLERE DERSHANELERİ ANLATTI

Grup toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekillerine dershanelere yönelik yapılacak dönüşümle ilgili bilgi verdi. Bakan Avcı, konuşmasında dershane tartışmalarının geldiği noktayı değerlendirdi.

Adaylar: AK kadro ile kalkınma sürecek

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı 10 aday içerisinde yer alan Melih Gökçek, Tahir Akyürek, Mehmet Özhaseki ve Cafer Özdemir, şu anda da illerinde belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Başbakan’ın açıklamalarının ardından 1994 yılından bu yana Ankara Belediye Başkanı olan ve 5. defa aday gösterilen Gökçek’e büyük sevgi gösterileri yapıldı.

Mehteran ekibinin belediye binası önündeki gösterisinin ardından seçim otobüsünün üzerine çıkan Gökçek, birlikte mücadele edip Ankara’ya hizmet için çalıştıklarını ve bundan sonra da çalışacaklarını ifade etti. “Benim için gerçekten bir gurur ama bu gururu bana yaşatan, yol arkadaşlarıma, personelime teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Gökçek, “Beşinci defa aday olmak Melih Gökçek’in kendine ait bir başarısı değil, buradaki bütün ekiple birlikte buraya kadar getirdiğimiz için müşterek başarı.

Allah’ın izniyle çok daha büyük işler yapacağız. Rabbim bizi mahçup etmesin, doğru yoldan ayırmasın, şaşırtmasın, şımartmasın. Ankara’da inşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel günlerde birlikte mücadele etmek üzere inşallah sizler de bize söz veriyorsunuz. Bu yola devam edeceğiz ve Ankaramız’a birlikte hizmet edeceğiz” dedi.

Gökçek’in konuşması sık sık tezahüratlarla kesilirken adaylık kutlamasında havai fişek gösterisi de yapıldı.

AMASYA’DA SEVİNÇ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında belediye başkanlığı için yeniden adaylığını açıkladığı Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, partisi tarafından yeniden aday gösterilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. AK Partili belediyelerin hizmette yarıştığını ifade eden Özdemir, “Halkımızın teveccühü ile hizmetlerimiz sürecek. Yarım kalan işlerimiz yeni dönemde tamamlanacak. İnşallah AK kadrolarla Amasya’mızda kalkınma devam edecek. Destek veren, yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

ERKOÇ: K.MARAŞ’I HAKETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ise, verilen görevin ve sorumluluğun bilincinde olduğunu dile getirerek, “Bu görevi, layıkıyla yerine getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olma hayali vardı. İnşallah yeni dönemde, kentimizi yeni enerji ve yeni kadrolarla beraber hakkettiği yere taşıyacağız. Kendimizi Kahramanmaraş halkına vakfedeceğiz” dedi.

KALAY’DAN TEŞEKKÜR

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay da, kendisine güvenen Başbakan’a teşekkür ederek, “Bartın, 30 Mart’tan itibaren Ak belediyecilikle tanışacak, sahip olduğu değerlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla bölgede ve ülkede parmakla gösterilir hale gelecektir” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki  ise 4. defa başkanlığa aday gösterildi.


Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!