AKİT MENÜ

Gündem

Saldırıya soruşturma açılsın

Gazetemize yönelik saldırıya ve olaylar sırasında polisin takındığı tavra ilişkin tepkiler sürüyor. Yasadışı pankart açan göstericileri kollayıp, fotoğraf çeken muhabirlerimizi ise darp eden emniyet personeli hakkında soruşturma açılması istendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Salih Şen’in tavrına tepki gösteren siyasiler, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e “Olay hakkında soruşturma açması” yönünde çağrıda bulundu.

2013-11-28 08:39:51
NAİM TAŞBAŞI-ŞUAYİP ALABAY / İSTANBUL - Gazetemize yönelik saldırıya ve olaylar sırasında polisin takındığı tavra ilişkin tepkiler sürüyor. Yasadışı pankart açan göstericileri kollayıp, fotoğraf çeken muhabirlerimizi ise darp eden emniyet personeli hakkında soruşturma açılması istendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Salih Şen’in tavrına tepki gösteren siyasiler, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e “Soruşturma açması” yönünde çağrıda bulundu.
   
METİNER: BU POLİSLER HAKKINDA BİR SORUŞTURMA BAŞLATILMASI GEREKİYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Polisin Akit gazetesine yönelik bu tutumunun çok üzücü olduğunu söyleyerek, “Emniyet güçlerinin bu tutumunu anlamakta güçlük çekiyorum. Orada gazeteciler görevlerini yapıyor. Tabii ki fotoğraf ve video çekecekler. Eylemciler nasıl eylem hakkını kullanıyorsa gazeteciler de mesleklerine uygun bir şekilde görevlerini yerine getiriyor” dedi. Metiner, “Ben polisin bu tavrını kınıyorum. Umarım kendilerince mantıklı bir nedeni vardır. Aksi takdirde Sayın valimizin bu polisler hakkında bir soruşturma başlatması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DESTİCİ: CUNTACILAR DAHİL HİÇ KİMSE AKİT’İ SUSTURMAYI BAŞARAMAMIŞTIR

Basın özgürlüğünün her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Birileri beğenir, birileri beğenmez. Demokrasilerde herkes basına saygı göstermelidir. Yeni Akit gazetesi kurulduğu günden bu yana hep milletin yanında olmuştur. Halkın değerlerinin ve inançlarının yanında olmuştur. Ne olursa olsun kapanmayı ve her türlü cezayı göze alarak halkın sesi olmaya devam etmiştir. Herkesin bunun bilincinde olarak Akit’e hakkını vermesi gerekir. En zor zamanlarda 28 Şubat döneminde, cuntacıların ülkeye hakim olduğu dönemlerde, alabildiğine baskıcı rejimlerde bile Akit’i susturmayı kimse başaramamıştır. Akit gazetesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Polisin Akit’e karşı olan tavrı yanlıştır. Polis tarafından basına karşı yapılan bu hareketleri tasvip etmiyorum. Akit’in önünde yapılan çirkin saldırı ve protesto girişimine değil de muhabirlerine yönelik polisin sert tutumunu doğru bulmamakla birlikte bir daha olmamasını arzu ediyorum” dedi. 

ÖZDAĞ: İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ GEREKENİ YAPACAKTIR

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Akit’e yapılan haksızlığı onaylamadığını belirterek, destek açıklamasında bulundu. Özdağ, “Türkiye’de basın mensupları rahat bir şekilde görevini yapabilmelidir. Türkiye demokratik ve hür bir ülkedir. Polis aşırıya kaçmamalı ve orantısız güç kullanmamalıdır. Ortama bakıp durumdan vazife çıkarmamalıdır. Sadece görevini yapmalıdır. Akit’e yapılan bu haksızlıkla ilgili ben inanıyorum ki İçişleri Bakanımız Muammer Güler gerekli çalışmayı yapacaktır. Akit’e karşı yapılan bu eylemde muhabir arkadaşlarımıza yapılan davranışları hoş bulmuyorum. Umarım en kısa sürede bu yanlıştan dönülür” şeklinde konuştu.

ŞENALP: BU OLAY BİR HAKKIN İHLALİDİR

Konya Barosu eski Başkanı Av. Hasip Şenalp, Akit gazetesinin 28 Şubat dönemi de dahil olmak üzere her zaman dik durduğunu ve çok bedel ödediğini belirterek, “Akit gazetesi her zaman hakikatten yana olmuştur. Hakikati söylemenin bedeli ağırdır. Omurgalı olmak ve dik durmak kolay değildir. Polis artık Türkiye’de muktedirdir. Yani istediği zaman istediği grubu dağıtacak araç ve gerece sahiptir. Eğer bu eylem Akit gazetesinin önünde değil de bir başka gazetenin önünde olsaydı farklı şekilde dağıtılırdı diye düşünüyorum. Polisin Akit’e yönelik tutumu bir hakkın ihlalidir. Bu anlamdaki üzüntülerimi bildirmek isterim” şeklinde konuştu.


Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!