AKİT MENÜ

Gündem

Bu adam Adli Tıp’lık

Japonya Milli Günü dolayısı ile düzenlenen resepsiyonda, Emine Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler kullanan CHP’li Kamer Genç’e her kesimden tepki yağıyor...

2013-11-28 08:24:13
M. EMİN ÖZKUL/ANKARA - CHP’nin disiplinsiz ve küfürbaz milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik Japonya Milli Günü Resepsiyonu’nda yaptığı saldırı ve söylediği çirkin ifadelere tepkiler çığ gibi artıyor. Kamer Genç’in bu tür davranışları her zaman yaptığına dikkat çekilen mesajlarda, CHP yönetiminin Kamer Genç’le ilgili ne yapacağının ise merak edildiği vurgulandı.

SARAL: GENÇ’E HAYVAN DEMEK HAYVANLARA HAKARET

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Kamer Genç’in normal bir insan olmadığını ifade ederek, “Buna hayvan bile demek hayvanlara hakarettir” dedi. CHP’nin Kamer Genç’e artık dur demesi gerektiğini, aksi halde başına bir şey geleceğini belirten Saral, “Şerefsiz, alçak kelimesi bile buna çok azdır. Böyle bir yaratık olamaz” dedi.

BAKAN ŞAHİN: KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise  “CHP Milletvekili Kamer Genç; Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye yönelik seviyesizce ve dengesizce sözleriyle yine kimseyi şaşırtmayarak kendisine yakışanı yapmış” dedi. Şahin, “Uluslararası camiada bir ülke temsil ediliyorsa, herkesin çok daha hassas olması gerekiyor. Bütün makamlar bitecek. Bu milletvekilliği de geçip gidecek. Sayın Genç’i millet nasıl anacak? Ben, kendinin vicdanında bu soruya cevap vermesini, çok önemsiyorum” diye konuştu.

ÇELİK: BAKALIM CHP KENDİ GENÇ’İNE NE YAPACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de sosyal medya üzerinden  Genç’e tepki göstererek, “Başbakanımızın eşine terbiyesizlik eden bu adam bizi şaşırtmadı. Ona hak verenler ve bu rezilliğe suskun kalan CHP yönetimi bizi şaşırtıyor. Hatırlanacaktır, AK Partili bir gencin CHP Milletvekili Sn. Pavey’e yaptığı terbiyesizlik karşısında, Sn. Pavey’den parti adına özür diledim. Sadece özür dilemekle kalmadık, o genci derhal partiden ihraç ettik. Bakalım CHP kendi ‘Genç’ine ne yapacak. Yapılacak olan yakışandır” dedi.

BAŞ: İNSAN OLMA VASFI NOKTASINDA SORUNLARI VAR

AK Parti Milletvekili Nimet Baş ise Kamer Genç’in parlamentoya yakışmadığını belirterek, Kamer Genç’in ciddi bir insan olma vasfı noktasında sorunları bulunduğunu bildirdi. Baş, Genç’in diplomatik bir skandala yol açacak bir tavır içinde olduğunu belirterek, olayın her yönü ile rezil ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Baş, böyle bir milletvekilinin CHP’ye yakışıp yakışmadığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulması gerektiğini kaydetti.

PAKDİL: BU TÜR OLAYLARI MECLİS’TE DE YAPIYOR

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil de CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in davet edildiği ortama uygun hareket etmeyerek haddini aştığına dikkat çekerek, yaşanan olayın vahim ve yakışıksız olduğuna vurgu yaptı. Bu olayın Türkiye’nin saygınlığı ve itibarı açısından da bir olumsuzluk olduğunu dile getiren Pakdil, Kamer Genç’in bu tür davranışları Meclis’te de zaman zaman sergilediğini bildirdi. Pakdil, çok sayıda yabancının katıldığı bir davette yaşananların çok üzücü

SATIR: HİÇBİR KUTSALI OLMAYAN, AHLAKTAN YOKSUN KİŞİ

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da AK Partili kadın milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e tepki gösterdi. Genç’e “Hiçbir kutsalı olmayan, ahlaktan yoksun malum milletvekili” diyen Satır, Genç’in Emine Erdoğan’a yaptığı hakaretle yerli ve yabancı konukların huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’ni rezil ettiğine dikkat çekti. Kamer Genç’in hiçbir kuruma, makama ve kişiye saygısı bulunmadığını belirten Satır, “Bakan ve milletvekillerine ‘sen’ diye hitap eden bu milletvekili, protokol kurallarını değil, en basit hitap kurallarını dahi bilmemektedir. TBMM ve Genel Kurul çalışmalarının düzenini ve insicamını her gün bozmaktadır. CHP’nin bugün itibarıyla alacağı tutumun takipçisi olacağımızı bildirmek isterim. CHP’nin; ‘benim terbiyesizim, ölçüsüzüm, saygısızım iyidir’ mantığıyla bu çirkin olayı nasıl değerlendireceğini ve nasıl pozisyon olacağını beklemekteyiz” dedi. Bu çirkin olayı AK Parti Grubu adına kınadıklarını belirten Satır, CHP yönetimi ve toplumun sağduyulu insanlarını da göreve davet ettiklerini kaydetti. Satır, konunun yargı yönünden takibini de yapacaklarını kaydetti.

BAĞIŞ: CHP NE YAPACAK MERAK EDİYORUM

Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesine tepki gösteren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, “Bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları merakla bekliyorum. Bir yandan Türkiye’de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen mecliste her gün kavga çıkararak ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum” dedi.

BOZDAĞ: TERBİYESİZ VE DENSİZ!

Twittterdan bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, “CHP’nin terbiyesiz ve densiz davranışı sadece Emine Erdoğan Hanımefendi’ye değil bütün kadınlarımıza yapılmış saygısızlık ve hakarettir. CHP Genel Başkanı’nın bu densizlik ve terbiyesizlik karşısında tavrını merak ediyorum, sessiz kalmak onaylamak anlamına gelecektir” diye konuştu.

HOTAR’DAN KINAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da bir CHP’li milletvekilinin 26 Kasım’da, şiddetin her türlüsüne karşı olan ve bunun için her platformda varlığını hissettiren Emine Erdoğan’a sözlü şiddetin en üst seviyesini uygulama girişiminde bulunduğunu belirterek, Kamer Genç’i kınadığını ifade etti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, “Bir parlamento üyesinin öncelikli olarak bir kadına ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını bir kadın Başkanvekili olarak ve Başkanımız adına Divan olarak kabul etmemiz mümkün değildir” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Ülkemizin imajını zedeleyen ve aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve nefret içerikli sözler sarf eden bu kişiyi en şiddetli şekilde kınıyoruz ve yüce milletimize şikayet ediyoruz. CHP Grubu’nu da ahlaktan ve edepten yoksun malum milletvekiliyle ilgili işlem yapmaya davet ediyoruz. CHP’den en azından disiplin işlemlerini başlatmalarını biz AK Parti Grubu olarak bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

BDP DE KINADI

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesine ilişkin, “Kamer Genç sık sık ve herkese karşı bu saygısızlığı yapıyor. Yanlıştır, doğru bulmuyorum, kınıyorum” dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, “Japonya Milli Günü’nde yaşananları bütün boyutuyla kabul edilemez buluyoruz. Uluslararası diplomatik bir resepsiyonda asla yaşanmaması gerekirdi” dedi.

Alevilerden de Genç’e tepki SİNAN KAYA/ANKARA- Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Japonya İmparatoru Akihito’nun 80. Doğum Günü resepsiyonunun açılış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a “Sen hangi sıfatla konuşuyorsun?” diyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e her kesimden tepki yağıyor.  Akit’e konuşan Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Derneği Başkanı Ali İhsan Şahin de, Genç’in bu üslubunu eleştirerek, “Kendisine de çevresine de zarar veriyor” yorumunda bulundu. Şahin, Kamer Genç’in her yerde sert ve tahrik edici bir üslup kullandığını belirterek, Kamer Genç’in bir an önce bu üslubundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.   

Şahin,  Kamer Genç’in sert, tahrik edici ve kırıcı bir üsluba sahip olduğunu ifade ederek “Yıllardır farklı farlı partilerle siyaset sahnesinde olan Kamer Genç hep sert ve tahrik edici üslubuyla gündeme gelmiştir. Kamer Genç’i tanıyorum ve takip ediyorum. Üslubu hep sert ve tahrik edici olmuştur. Kamer Genç, bu tasnif edilmeyecek üslubuyla hiçbir yere varamayacağı gibi, hem kendisine hem ülkesine hem de etrafına çok büyük zararlar veriyor. Bunun için Kamer Genç’in bir an önce bu tahrik edici ve sert üslubundan vazgeçmesi lazım” dedi. 

“KAMER GENÇ HER YERDE TAHRİK EDİCİ ÜSLUP KULLANIYOR”

Şahin, Kamer Genç’in girdiği her ortamda sert ve tahrik edici bir üslup kullandığına dikkat çekerek, “Kamer Genç, yıllardır farklı partilerle meclise girmiş bir milletvekilidir. Eğer Kamer Genç, bir gün kürsüde veya girdiği ortamlarda yaptığı konuşmalarda kavgasız, gürültüsüz ve milleti tahrik etmeden ayrılsa ben o günü tarihi bir gün olarak ilan ederim. Ayrıca Başbakan’ın hanımına yaptığı saygısızlık da kabul edilemez bir durumdur. Çünkü Başbakan’ın hanımı da bir bürokrat sayılır. Kamer Genç bu konuşmasıyla hata yapmıştır. Sözünü ettiğiniz kişi sıradan biri değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın hanımıdır. Onları sadece liderlerin hanımı olarak görmemeliyiz, onlar da birer bürokrat sayılır. Ve kimsenin onlara bir şey deme hakkı yok” dedi.

SÖZCÜ’YE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Şahin ayrıca, Sözcü gazetesinin olayı veriş şekline de tepki göstererek,  “Başbakan ve etrafındakiler evliya da olsa bu medya kuruluşları yine inanmazlar. Hep kendi bildiklerini yapıp, ‘Bunlar hile yapıyor, gözümüzü boyamaya çalışıyor’ derler. Allah onları ıslah etsin” şeklinde konuştu.



Yorumlara Git

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!