AKİT MENÜ

Ekonomi

‘Allah aşkına icat çıkartın’

Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye’nin mevcut sistemlerle gelebileceği nokta buraya kadardır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının yolu her alanda önemli inovasyonlardan geçmektedir. Bugünün dünyasında iletişimin bu kadar geliştiği, Türkiye’nin şampiyonlar liginde önemli bir şekilde yer almak için gayret sarf ettiği bir ortamda gençlerimize sesleniyorum; Allah aşkına başımıza icat çıkartın, Allah aşkına eski köye yeni adet getirin” dedi.

2013-11-29 08:41:27
İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin mevcut sistemlerle gelebileceği noktanın buraya kadar olduğunu belirterek, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmanın yolu her alanda önemli inovasyonlardan geçmektedir” dedi.

Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanların büyük bir çoğunluğunun geleceğin teminatı olan gençlerden oluştuğunu belirterek, bugünkü gençlerin şartlarının kendisinin okuduğu dönemden daha iyi olduğunu kaydetti.

Eskiden üniversite ortamının bugünkü gibi olmadığını, bugünün teknolojik iletişim aletlerinin bulunmadığını ifade eden  Bakan Çağlayan, şunları söyledi: “O günlerde herhangi bir yenilik yaptığımızda yeni fikirler yapıldığında büyüklerimizden çok ciddi azar işitirdik. Bize ‘oturun, başımıza icat çıkartmayın’, ‘eski köye yeni adet getirmeyin’ derlerdi. Şimdi bugünün dünyasında iletişimin bu kadar geliştiği, Türkiye’nin şampiyonlar liginde önemli bir şekilde yer almak için gayret safettiği bir ortamda gençlerimize sesleniyorum; Allah aşkına başımıza icat çıkartın, Allah aşkına eski köye yeni adet getirin.”

Gençlerin son derece iyi teknolojik imkanlarla yetiştiğini aktararak, cep telefonundan istenilen bilgiye erişildiğini, gençlerin evden çıkarken cüzdanı değil, cep telefonunu unutmadan çıkmaya çalıştığını anlatarak, “Ankara’da Sanayi Odası Başkanlığı döneminde çoğu toplantılara dışarıdan sanayici, akademisyen, öğrenci gelmediği için neredeyse rezil olmamak için kendi elemanlarımızı çıkartıp konuşma yapardık; ama bugün Türkiye, 2023’e hazır bir şekilde çıkacaktır” dedi.

Kilogram başına ortalama ihracat birim fiyatının teknoloji, Ar-Ge ve tasarımla artırılması gerektiğini aktaran Çağlayan, “Artık hamallık yapmayacağız. Biz de yükte hafif pahada ağır ürünler üretip satacağız. İşte inovasyon budur” diye konuştu.

“AR-GE HARCAMALARINI ARTIRMALIYIZ”

Çağlayan, Türk tipi inovasyonun emniyet kemerinin sinyalini susturmak mantığıyla hareket ettiğini  belirterek, bu mantığın değişmesi gerektiğini, Türkiye’nin inovasyonu bütün dünyanın anladığı şekliyle hayata geçirmesinin zamanı geldiğini söyledi.

Bunun yolunun araştırmadan geçtiğini anlatan Çağlayan, dünya devi şirketlerin marka değerlerinin çok yüksek olduğunu ancak Türkiye halkı isterse, çalışırsa ve koordineli olursa böyle güçlü markalar çıkarabileceğini kaydetti.

Çağlayan, kontrolsüz gücün güç olmadığını ve Türkiye’nin gücünü kontrol etmesi gereken bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bu yöndeki çalışmalarını  Ar-Ge ve inovasyon odaklı yürütmeliyiz. Ar-Ge konusunda geldiğimiz seviyeyi önemsiyorum.  Ancak bu bize yetmez. 2023 hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge harcamalarını artırmalıyız. Ancak bunları yaparsak hedeflerimize ulaşabiliriz” diye konuştu.
Yorumlara Git

Dünyayla dalga geçiyorlar! İsrail’den akıl almaz Lübnan savunması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı