AKİT MENÜ

Ekonomi

İlk yerli güneş panelleri Van’da üretilecek

Türkiye’nin ilk yerli güneş enerji panelleri Van’da üretilecek. Türkiye’de Antalya ve Karaman’dan sonra en çok güneş gören kent olan Van’da, 80 milyon avroluk yatırımla ülkenin ilk yerli güneş enerji panellerinin üretileceği fabrika kurulacak. Solarvan Şirketi Türkiye Genel Müdürü Hayrettin Gümüşkaya, “Üretim aşamasında yaklaşık 400 kişilik istihdamın sağlanacağı projede, ülke içi satışların dışında, 100 milyon avroluk ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi.

2013-11-30 08:09:21
VAN - Türkiye’de Antalya ve Karaman’dan sonra en çok güneş gören kent olan Van’da, 80 milyon avroluk yatırımla ülkenin ilk yerli güneş enerji panellerinin üretileceği fabrika kurulacak.

Urartularda ‘güneş şehri’ anlamına gelen ‘Tuşba’ adıyla uzun yıllar Urartu Krallığına başkentlik yapan Van, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla yürütülen politikalarla Türkiye’nin güneş enerjisinden elektrik üretme merkezi haline gelecek.

Şehrin güneş enerjisi potansiyelini, hammadde ve Ortadoğu pazarına yakınlığını göz önünde bulunduran Solarvan Şirketi, Van Orgazine Sanayi Bölgesinde Türkiye’de ilk kez yüzde 100 yerli güneş enerjisi panelleri üretmek amacıyla yatırım teşvik belgesi aldı.

Kısa süre sonra fabrikanın temelini atmayı ve 2014 yılının Ekim ayında da ilk ürünlerini pazara sunmayı hedeflediklerini belirten Solarvan Şirketi Türkiye Genel Müdürü Hayrettin Gümüşkaya, şirketin yüzde 70’inin Alman ve İsviçreli ortaklara ait olduğunu söyledi.

FABRİKA TÜRKİYE’DE İLK

Gümüşkaya, projelerinin en önemli özelliğinin, Türkiye’de ilk olması ve yüzde 100 yerli panel üretiminin artık Türkiye’de yapılabilecek olması olduğunu vurgulayarak, Türkiye ilk kez bir sektöre direk ve o sektörün teknolojisini gerektiren materyalleri üreterek giriyor olmalarının projeyi önemli kıldığını ifade etti.

Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi