AKİT MENÜ

Ekonomi

KİM Market 2013’te 500 kişi istihdam edecek

Kim Marketler Zinciri olarak 2012’yi yatırım ve mağazalaşma çalışmaları bakımından oldukça verimli tamamladıklarını belirten Akçay, “2012’de 18 mağaza açarak 400 kişiye istihdam sağladık.

2013-02-17 21:04:30

İstanbul dışında ilk defa Sakarya ve Tekirdağ illeri, yurt dışında ise Irak operasyonlarını gerçekleştirdik. Buna rağmen 2012 gıda perakendecileri bakımından durgun bir yıl oldu. Gerek büyüme gerekse de mağazalaşma çalışmalarında temkinli davranıyoruz. 2013 yılı perakende sektöründe yaşanacak bir kırılmanın başlangıcı olacak.
Organize perakendecilerin pazar büyüme oranları daralacak. Birleşme satın alma ve küçülmelerle karşılaşabiliriz. 2013 yılında başlayan bu daralma 2015 yılında aşağı yönde bir kırılmaya dönüşecek. Perakende pazarı daha temkinli ve sağlam adımlarla büyümeye odaklanacak. İç pazarın daralmasına karşılık pek çok perakendeci komşu ülkeler başta olmak üzere yurtdışı pazarlara yönelmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.
ANADOLU YATIRIMLARINA BAŞLAYACAĞIZ
2013 yılının KİM Market bakımından yeni açılımlar yılı olacağını ifade eden Akçay, “Gerek yurtdışı yapılanmamız gerek de Marmara bölgesi dışındaki ilk yatırımlarımız bakımından 2013 bir milat olacak. Orta ve uzun vadede tüm metropol şehirlerde mağazalaşmak ve lojistik merkezler kurarak Türkiye geneline yayılmak istiyoruz. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye geneli ve bölge ülkelerinde şubeleşmek istiyoruz. Irak pazarı dışında Balkanlar, Ortadoğu ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Rusya’da yatırım fırsatlarını araştırıyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…