AKİT MENÜ

Ekonomi

UBER’in sonu geldi taksiciler bir oh çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok" mesajı verdi.

2019-05-27 13:57:55

 Akit  Ekonomi 

Taksici esnafının büyük tepki gösterdiği ‘UBER’ konusu Türkiye’nin gündeminden çıktı. ‘Lüks taksi’ ihtiyacını karşıladıkları iddiasıyla hizmet veren ‘UBER’ için son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taksici esnafına eksikliklerini gidermeleri çağrısında bulundu. “Taksiler konusunda hâlâ şikayetler geliyor. Milli bir yazılım olan taksi uygulaması şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taksi şoförlerimizin çağın gerekleriyle donatılması gerekiyor. Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok” mesajı verdi. Zaman zaman sert tartışmaların yanı sıra bıçaklı-sopalı kavgaların yaşandığı taksici-UBER olayı mahkemeye de taşınmıştı. Taksiciler, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği tarafından internet üzerinden hizmet veren Uber’e erişimin engellenmesi talebiyle dava açmış, davanın duruşması öncesi adliye önünde toplanan taksiciler eylem yapmıştı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, esnaf odası olarak yalnızca üyelerinin değil, vatandaşların haklarını ve güvenliklerini korumak amacıyla Türkiye’de mevcut hukuk düzeninin ardından dolanmak suretiyle faaliyette bulunan Amerikan şirketi Uber’e karşı hukuki mücadele içinde olduklarını söyledi.

Global olmayı hedefliyor

Uber, geçtiğimiz günlerde Japonya’da 1 milyar dolarlık bir yatırıma imza attı. Bir Japon bankasıyla masaya oturan şirketin halka arzla birlikte global oyuncu olma hedefinde bir adım daha atması bekleniyor. Türkiye’de yasallığı tartışılan Uber’in bu yolla 10 milyar dolarlık fon toplayıp değerini 100 milyar dolara çıkaracağı belirtiliyor.

Hizmeti su altına indi

Türkiye dahil birçok ülkede tartışmalara neden olan taşımacılık firması Uber, Avustralya’da scUber isimli denizaltı hizmetini tanıttı. 2 bin 70 dolar ödeyen vatandaşlar ‘denizaltı taksi’ ile su altı bölgesini görebilecek.

Yorumlara Git

İsrail’den F-35’le korkunç saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanları öldü

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi