AKİT MENÜ

Gündem

Ahlâksız program ve diziler hakkında 1 yılda 124 bin şikâyet! RTÜK uyuma

TV ekranlarında yayınlanan dizi ve programlarda ahlâksızlık ve şiddet toplumsal yapıyı bozacak boyutlara ulaşırken, Tv yayınlarını denetlemekle görevli RTÜK’e vatandaşlardan şikayet yağıyor. 2018’de RTÜK’e ahlaksız yayınlarla ilgili olarak 124 binin üzerinde şikâyet ulaştı. RTÜK’ün “ahlaksız yayınlardan” dolayı “ceza uygulama” yoluna nadiren gitmesi ise tepkilere yol açıyor.

2019-06-10 19:47:27

This browser does not support the video element.

 Hasan Üstün  yeniakit.com.tr 

“Eniştesiyle ilişkisi olan adam canlı yayında!”, “Babasını arıyor, DNA testinin sonuçları az sonra!” gibi “reyting” çekmeye matuf duyurular, yuva yıkıcı yorumcular ve yorumlar, birer kahraman olarak sunulan mafyatik tipler, israfı özendiren şatafatlı yaşamlar, keyifli rakı sofraları, eşcinselliği özendiren yayınlar, milli kültüre zıt yemek programları… Bütün bu ahlaksız yayın içerikleri için RTÜK’e şikayet başvuruları yapılıyor. RTÜK’ün yaptırımları ise son derece yetersiz durumda.

RTÜK’e “kirli yayınlar” hakkında şikâyet yağıyor

2018 Raporu’na göre RTÜK’e “şiddet, mafyatik ilişkiler, müstehcenlik ve sapkınlık propagandası” gibi konulara dair 124 bin şikâyet ulaştı.
RTÜK’ün “uyarılarına” rağmen bu tür yayınların hız kesmeden devam etmesine tepki var. Vatandaşlar, RTÜK yetkililerinden “Toplumu ifsat eden yayınlara yer veren kanallara etkili yaptırımlar uygulanmasını” istiyor.

Ahlâksızlık çok, ceza az!

RTÜK tarafından yapılan açıklamalarda, “ahlâksız dizilerle” ilgili binlerce şikayete karşılık çok az sayıda para ve yayın durdurma cezasının uygulnadığını hatırlatan vatandaşlar, cezaların ve ceza uygulanan program sayısının son derece yetersiz olduğunu vurguluyorlar.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş