AKİT MENÜ

Ekonomi

En yüksek cezayı bankalara verdik

İİT Üyesi Ülkelerde Rekabet Hukuku ve Politika Çalıştayı’nda konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Kaldırımcı:

2013-12-10 08:27:47
İSTANBUL - Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, bu yıl en göze çarpan kararlarının, bankacılık piyasası alanında faaliyet gösteren 12 bankanın rekabeti kısıtlayıcı bir anlaşma içerisinde olduğunu tespit ettiklerinde verdikleri karar olduğunu belirterek, "Bu karar 16 yıllık uygulamamız içerisinde bir dosyada verilmiş en yüksek para cezasını içermesi bakımından da önemlidir. Bu dosyada 12 bankaya verilen para cezası yaklaşık 650 milyon dolardır" dedi.

Rekabet Kurumu tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerde Rekabet Hukuku ve Politika Çalıştayı'nda konuşan Kaldırımcı, İİT bünyesinde düzenlenen çalıştayın üye ülkelerin otoriteleri tarafından sahiplenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kaldırımcı, toplantıya 30 farklı üye ve gözlemci ülkeden 50'nin üzerinde misafirin katıldığını ifade ederek, toplantının, İİT bünyesinde rekabet hukuku ve politikasıyla ilgili olarak görev yürütenlerin tecrübe ve bilgi değişimine katkı sağlayacak sürekli bir platforma dönüşmesini dilediğini kaydetti.

Rekabet Kanununun uygulanması çerçevesinde geçen bir yılda bilgi ve iletişim teknolojileri, çevre, eğitim, gıda-tarım, inşaat, kimyasal ürünler, medya, mücevherat, sermaye piyasası-finans ve ulaştırma alanlarında soruşturmalar tamamladığını vurguladı.

Rekabet savunuculuğunun önemli bir aracı olarak sektör incelemelerini gördüklerini, bu yönde her yıl farklı pazarlara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Kaldırımcı, özellikle, "doğalgaz", "hızlı tüketim malları perakendeciliği" ve "ilaç" sektör incelemeleri ile ilgili olarak hazırlanan raporların kamuoyunda ilgiyle karşılandığını, Mart 2014 itibariyle kamuoyu ile paylaşacakları Rekabet Raporunun konusunun ise rekabet hukuku ve KOBİ'ler olacağını söyledi.

Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi