AKİT MENÜ

Ekonomi

2023 hedefi için reformlar şart

TOBB Sanayi Odaları Konseyi toplantısında konuşan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, “2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline gelebilmek için tek yapmamız gereken yapısal reformlara hız kesmeden devam etmek” dedi

2013-12-15 07:36:54
ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Odaları Konseyi’nin, birliğin sosyal tesislerinde gerçekleştirilen yeni dönem ilk toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline geleceğini belirterek, “Bunu başarabilmek için tek yapmamız gereken yapısal reformlara hız kesmeden devam etmek” dedi.

Dünya ekonomisinin çok farklı bir dönemden geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, yaşanan gelişmelerin ülke ekonomileri için adeta stres testi niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu dönemde özel sektörü dinamik olan ve olumsuz gelişmelere doğru müdahale ile yanıt veren ülkelerin öne çıktığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bunu başaramayan ülkelerin ise geride kaldığını dile getirdi.

Türkiye'nin, yaşanan bu sorunlu süreci güçlü özel sektörü ve hükümetin ortaya koyduğu olumlu tedbirlerle kısa sürede aştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, küresel krizin başlamasının ardından Avrupa'nın küçülme sürecinden yeni yeni çıkarken, Türkiye'nin ise aynı dönemde toplamda yüzde 20 civarında büyüme sağladığına dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, söz konusu büyümenin istihdam ve refah sağlayan ve vatandaşa doğrudan yansıyan bir büyüme olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, 2008'den bu yana 17 trilyon dolarlık Avrupa ekonomisinin ilave istihdam sağlayamadığına işaret ederek, “Aynı dönemde Türkiye, 4.5 milyon vatandaşına ilave istihdam sağladı. Türk özel sektörü bu süreçte 3.5 milyonun üzerinde yeni istihdam alanı açtı” diye konuştu.

TÜRK SANAYİSİ DİRENCİNİ İSPATLADI

Türkiye'nin istihdamdaki bu başarıyı batıdaki komşularında yaşanan ekonomik kriz ve güney komşularındaki siyasi krizlere rağmen başardığını anlatan Hisarcıklıoğlu, söz konusu başarının dünyadaki birçok ülkenin hayal bile edemeyeceği bir mucize olduğunu söyledi.

Ülkelerin en büyük itici gücünün girişimci ve sanayicileri olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Küresel çalkantılara ve bölgemizdeki belirsizliklere rağmen Türk sanayisi hem dinamizmi hem de direncini tüm dünyaya kanıtladı” ifadesini kullandı.

 Vatandaş 2.5 kat daha müreffeh hale gelecek

Türkiye’nin 2023 yılında sanayisi ve ekonomisini bir üst lige çıkaracağına olan inancını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline gelip, ülkemizdeki her vatandaşı bugünkünden tam 2,5 kat daha müreffeh hale getireceğiz. Bizde bu inanç ve güç var. Bunu başarabilmek için tek yapmamız gereken yapısal reformlara hız kesmeden devam etmek. Üretimin, ihracatın ve istihdamın önündeki engeller hızla aşıldığı, iş yapma ortamımız rakip ülkelerle eşit standartlara getirildiği takdirde sanayimiz müthiş bir sıçrama daha yaşayacaktır.”
Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi