AKİT MENÜ

Gündem

Dumanlı, bu nasıl gazetecilik

29 Haziran 2004 tarihli yazısında “MGK toplantısında ‘Fethullahçılık’ tartışılmıştı... Bu konunun, günlerdir özel servis yapıldığını medyada bilmeyen yok” diye yazan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı; aynı MGK toplantısını, sırf Hükümet’e vurmak için 9 yıl sonra haber yapan Taraf gazetesinin, “büyük bir gazetecilik başarısına imza attığını” yazdı.

2013-12-16 11:48:32
KENAN KIRAN / KORAY TAŞDEMİR - Tetikçi gazetenin “Fethullah Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı sürmanşet haberinin ardından başlayan tartışma hâlâ sürüyor.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın, 2004 MGK’sını, 3 bin 458 gün önce (9 sene 4 ay önce) 28 Haziran 2004 tarihinde köşesinde yazdığı ortaya çıktı.

Dumanlı, 24 Haziran 2004 tarihinde gerçekleşen MGK toplantısını 4 gün sonra yazmış. Dumanlı; söz konusu yazısında; “Gizlilik özelliği taşıyan MGK toplantısı sonrasında neredeyse birbirinin kopyası bir bilgi sızdırılmıştı. Toplantıda ‘Fethullahçılık’ tartışılmıştı. Bu konunun günlerdir özel servis yapıldığını medyada bilmeyen yoktu aslında” ifadelerini kullanmış.
Milliyet ve Hürriyet gazeteleri; 24 Haziran 2004 tarihinde gerçekleşen MGK toplantısıyla ilgili 25 Haziran 2004 tarihinde haberler yayınladı.

Zaman gazetesinde, 26 Haziran 2004 tarihinde yayınlanan “Emniyet, 3 gazetenin MGK haberlerini yalanladı” başlıklı haberde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) ‘Emniyet içinde bir grubun (Fethullah Gülen Grubu) istihbarat birimi oluşturduğu ve örgütlendiği konusunun görüşüldüğü’ şeklindeki haberleri yalanladığını haberleştirdi. Zaman gazetesinin haberinde, MGK’nın içeriğini yayınlamanın suç olduğuna dikkat çekildi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın 28 Haziran 2004 tarihli “Culuk, -cılık; bu nasıl gazetecilik” başlıklı köşe yazısında, geçtiğimiz günlerde tetikçi gazete tarafından yayınlanan, Zaman gazetesi tarafından kamuoyuna yeni öğrenilmiş gibi sunulan 2004 MGK kararlarını yazmış.

Dumanlı, 28 Haziran 2004 tarihli köşe yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

“Haftanın diğer bir -cılık, -cilik vak’ası, Fethullah Gülen ile ilgiliydi. Gizlilik özelliği taşıyan MGK toplantısı sonrasında neredeyse birbirinin kopyası bir bilgi sızdırılmıştı. Toplantıda ‘Fethullahçılık’ tartışılmıştı. Bu konunun günlerdir özel servis yapıldığını medyada bilmeyen yoktu aslında. Gizemli bir şekilde sızdırılan bilgilerin üzerine bazı meslektaşlarımız balıklama atlayıverdi. Bölücü terörün tırmanışı, büyük şehirlerde patlayan bombalar... Hiçbiri bu kadar heyecan vermiyordu belki de. Öyle ya, nasıl olsa yeni -cılık vakası sızdırılmıştı kendilerine...”

Dumanlı, söz konusu yazısında; MGK’nın toplantısının gizli olduğunu ve belgelerin gizemli bir şekilde sızdırıldığını söyledi ve olayı abartanları eleştirdi.


Aynı Ekrem Dumanlı; 9 Aralık 2013 tarihli yazısında ise; kendisinin 9 yıl önce gündeme getirdiği konuyu yazan Taraf gazetesini “büyük bir gazetecilik başarısına imza attığı” için göklere çıkardı.


Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…