AKİT MENÜ

Gündem

Bakan oğullarına operasyon

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor. Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları da var.

2013-12-17 12:31:22
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, sabah saatlerinde aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış isimlerin de olduğu öğrenildi.

ALİ AĞAOĞLU EMNİYETTE

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan iş adamı Ali Ağaoğlu ile ilgili açıklama geldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olmadığını, sadece bilgisine başvurulacağını söyledi.

3 AYRI SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında iki bakanın oğlunun yanı sıra; iş adamları ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 3 ayrı soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi. Soruşturmalar kapsamında iş adamı Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında gözaltı kararı bulunduğu ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan bazıları:

- Muammer Güler'in oğlu Barış Güler

- Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan

- Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar

- Ebru Gündeş'in kocası Reza Zerrab

- Ali Ağaoğlu

- Osman Ağca

- Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı

- Halk Bankası Genel Müdürü  Süleyman Arslan

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

- Gözaltına alınanlar arasında Ekonomi Bakanının Özel Kalem Müdürleri M.B.K ve O.K,

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Danışmanı Songül S.

- Çevre Şehircilik Genel Müdürü M.A.K gözaltına alındı.

OPERASYONLARI HANGİ SAVCILAR TAKİP EDİYOR?

Bu arada; Reza Zerrab, Mustafa Demir ve iki bakanın çocuğuyla ilgili iki soruşturmanın Savcı Celal Kara tarafından yürütüldüğü, Kara'nın Zekeriya Öz'ün başında bulunduğu başsavcıvekilliğinde görevli olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu ile ilgili soruşturmanın ise Savcı Mehmet Yüzgeç tarafından takip edildiği ifade edildi.

BAKAN ÇAĞLAYAN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı

GÜLER'IN SOFYA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılacağı sınır kapısıyla ilgili ortak anlaşma imza töreni iptal edildi. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iptalin nedeni açıklanmadı. Kapıkule sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşma törenine Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias ve Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev de katılacaktı.
Yorumlara Git

Herkese geçmiş olsun! Marketlerde kapış kapış giden o ürüne deli zam geliyor

‘Togg yok’ yalanı boşa çıktı! İşte Jandarma ve emniyete teslim edilen Togg sayısı

Acun Ilıcalı'nın avuntusu çileden çıkardı

TF-2000 Hava Savunma Muhribinin inşası başlıyor!

Anket herkesi şaşırttı: Türk halkı en çok ve az kime güveniyor!