AKİT MENÜ

Ekonomi

Cepten ihracat dönemi başladı

Türk ihracatçısı bundan böyle 7 gün 24 saat her an her yerde ihracat yapma fırsatını yakaladı. İnternet üzerinden Türk ihracatçılarına yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık talep üreten bir internet portalı, cep telefonundan ihracat yapmanın yolunu açarak, iş

2013-01-26 20:56:08

KONYA - İnternet üzerinden Türk ihracatçılarına yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık talep üreten bir internet portalı, cep telefonundan ihracat yapmanın yolunu açarak, işadamlarına büyük kolaylık sağlayan uygulamayı hayata geçirdi. Merkezi Konya’da bulunan “www.turkishexporter.net” sitesinin Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Dikici, yaptığı açıklamada, kurdukları internet sitesine yurtdışında 5 milyona yakın firmanın kayıtlı olduğunu, bu firmaların Türkiye’den ithal etmek istedikleri ürünler için sitelerini ziyaret ederek, taleplerini bıraktıklarını ifade etti. Türk ihracatçısına yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık talep üreten ihracat sitesinin yanı sıra, hayata geçirdikleri diğer bir proje ile cepten ihracat dönemini başlattıklarını belirten Dikici, “İhracat portalımızın bugüne kadarki hizmeti, kullanıcılarına internet üzerinden ihracat yapma olanağı tanımasıydı. Bu hizmeti bir adım daha ileriye taşıyarak, kullanıcılarımızın 7 gün 24 saat, her an ve her yerde ihracat yapmalarını sağlamak istedik” diye konuştu. Dikici, bu düşünceyle hazırladıkları yeni bir mobil uygulamayı android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlar için ücretsiz olarak yayınladıklarını vurgulayarak, uygulama ile ihracat için internet üzerinden gerçekleştirilen birçok işlemin mobil cihazlarda da yapılabileceğini dile getirdi.
TALEP GELDİĞİNDE ANINDA BİLGİ VERİLİYOR
Uygulama sayesinde ihracatçılar gelen bir e-posta olup olmadığını sürekli kontrol etmelerine gerek kalmıyor. Sistem sayesinde işadamları, her an her yerde bağlantı sağlayabiliyor, müşteriyle temasa geçip, ihracat gerçekleştirebiliyor. Uygulamanın tüm android işletim sistemi sürümleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Dikici, 2000’den fazla mobil cihaz tarafından da ücretsiz olarak yüklenebildiğini söyledi.

Yorumlara Git

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!