AKİT MENÜ

Ekonomi

MASKO’dan büyük istihdam fırsatı

Türkiye’nin dünyada mobilya ihracatı yapan ilk 10 ülke arasına girmesi için nitelikli iş gücü istihdamını artıracak atılım yaptıklarını belirten MASKO Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, şu an 4 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını ve oluşturdukları iş hacmi ile birlikte 15-20 bin kişiye iş imkânı sağladıklarını söyledi.

2013-12-18 09:31:37
EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda planlarını yapan dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, bu hedeflere ulaşmak için nitelikli işgücünde istihdam atılımı başlattı.

Giderek artan rekabet, yeni iş kollarının oluşması; sektör içinde üretici, markalaşma konusunda fikir sahibi iş gücü açığını da ortaya çıkardı.

İtalya’nın dünyaca ünlü bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan CSIL-Centre for Industrial Studies’in raporuna göre 21. sıradan 15. sıraya yükselen mobilya sektörümüzdeki büyümenin mevcut hızında devam etmesi durumunda, ülkemizin 2023 yılına kadar mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında ilk 10 arasına katılması bekleniyor. 2012 yılında 2 milyar dolara yakın ihracat yapan mobilya sektörü, 2013 sonunda ise bu rakamın yüzde 10 artmasını bekliyor.

ERDOĞAN: NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İSTİHDAMINDA ATILIM YAPIYORUZ

Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda mobilya sektörünün ihracatta 10 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu belirten MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, Türkiye’nin dünyada mobilya ihracatı yapan ilk 10 ülke arasına girmesi için MASKO’da nitelikli işgücü istihdamını artırmak adına atılım yaptıklarını açıkladı. Küresel marka çalışmalarına hız veren ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayan mobilya sektörü, dış ticaret dengesi artı konumda olan sektörlerimizden biri olarak sürekli kendini yeniliyor.

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, şu an 4 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını ve oluşturduklarını iş hacmi ile birlikte 15-20 bin kişiye iş imkanı ortaya çıktığını ifade etti. MASKO’da çalışanlar içerisinde zanaatkarlar, tedarikçiler, nakliyecilerin de yer aldığının altını çizen Erdoğan, amaçlarının nitelikli eleman yetiştirerek sektöre değer katmak olduğunu söyledi.
Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi