Kadın - Aile
Proteiniyle tıka basa doyacağınız tatlı patatesli atıştırmalık tarifi
Tatlı patates, diğer patatese göre çok farklıdı ve glisemik indeksi çok düşüktür.
Şeker hastalarının patates yemeleri genel olarak pek mümkün değildir. Fakat tatlı patates için durum aynı değildir. A ve C vitamini açıdından zengin olan tatlı patates, birde şekeri düşürüyor. Üstelik hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde kullanılabiliyor.
Kilo vermenize yardım ederken, şeker ihtiyacınızı da gidereceğiniz bu tarifi denedikten sonra asla pişman olmayacaksınız!
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış tatlı patates yarım su bardağı fıstık ezmesi 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay bardağı kakao (miktarını çoğaltabilirsiniz.) 1 çay bardağı kavrulmuş yerfıstığı yarım çay kaşığı tarçınÜzeri için; Fındık, fıstık ya da ceviz
Yapılışı
Öncelikle kavrulmuş fıstığı toz hale gelecek şekilde blenderdan geçirin.
Temizlediğiniz blenderın içerisine önce patatesleri koyarak, püre haline getirin.
Üzerine diğer bütün malzemeleri yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hale gelip, karışmasını sağlayın.
Homojen bir kıvam aldıktan sonra, 185 derecelik fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.
Ardından fıstığa bulayıp dolaba koyarak, 45 dakika kadar dinlendirin.
Şimdiden afiyet olsun...