AKİT MENÜ

Gündem

Operasyonun sebebi İsrail mi?

Türkiye dün sabah ‘yolsuzluk’ operasyonu ile güne uyandı. Ülke gündemini alt üst eden operasyonun yankıları sürerken, içeriğe ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

2013-12-18 13:40:15
HABER MERKEZİ   - Türkiye’nin son dönemde İran’la iyi ilişkiler içinde olmasının İsrail’i rahatsız ettiği belirtiliyor. Ekonomist Dr. Cemil Ertem, son operasyonlarla ilgili ilginç bir iddiada bulunarak, operasyonların uluslararası ayağından söz etti. Ertem, İran’a konulan ambargoya rağmen Türkiye’nin petrol paralarını bu ülkeye altın olarak göndermesinin İsrail’i rahatsız ettiğini belirterek, “Para transferinde Halk Bankası’nın devrede olması operasyonda etkili oldu” dedi.

Gözaltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da var. Polis ekipleri Ataşehir’de bulunan Halk Bankası Genel Merkezi’nde arama yaptı. Bunun yanında İran’a taşıdığı milyon dolarlık altınlarla gündeme gelen sanatçı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab da gözaltına alınanlar arasında. İlk bilgiler de bu gözaltıların, İran’a altın ihracı ile ilgili olmaları nedeniyle olduğu yönünde.

OPERASYONUN ULUSLARARASI AYAĞI VAR

Ekonomist Dr. Cemil Ertem’in Aslan ve Zarrab’ın gözaltına alınmasının, operasyonun uluslararası ayağı ile bağlantısı olduğunu belirterek, “İran’a ambargo konulmasına rağmen Türkiye’nin İran’a para aktarması İsrail tarafından tepkiyle karşılandı. Petrol paraları İran’a altın olarak yollandı. Bu süreçte Halk Bankası’nın yer alması sonucu olarak da operasyon gerçekleşti” diye konuştu.
Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…