AKİT MENÜ

Gündem

Asıl hedef Erdoğan

AK Parti milletvekilleri gündemdeki operasyonla ilgili “hedef Erdoğan” görüşünde birleşti. Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti ve hükümete yönelik dört koldan operasyonlar düzenlendiğine dikkat çekerek, AK Parti’nin dışarıdan ve içeriden bir takım karanlık mahfillerin tezgahlarıyla siyaseten çökertilmek istendiğini ifade etti.

2013-12-19 08:54:25
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti ve hükümete yönelik dört koldan operasyonlar düzenlendiğine dikkat çekerek, AK Parti’nin dışarıdan ve içeriden bir takım karanlık mahfillerin tezgahlarıyla siyaseten çökertilmek istendiğini ifade etti. AK Parti olarak hiçbir zaman suça ve suçluya arka çıkmayacaklarına vurgu yapan Metiner, “Kim yaparsa yapsın bir kişi suç işlemişse herkesten önce gereğini biz yaparız. Ama burada çok geniş kapsamlı bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

DÖRT BİR KOLDAN HÜKÜMETE YÖNELİK OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR

Seçime doğru giderken AK Parti’nin dört bir koldan derin bir kuşatmaya alındığına dikkat çeken Metiner, AK Parti’ye, hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir algı operasyonu, kara bir propaganda yürütüldüğünü belirtti. Yerel seçimlerin ardından yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir takım karanlık güç odaklarınca manipüle edilmek istendiğini dile getiren Metiner, “Statükonun devamı için canhıraş bir şekilde mücadele eden o çevrelerin hem 30 Mart hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerini dizayn etmeye çalıştığını görüyoruz. AK Parti, dışarıdan ve içeriden bir takım karanlık mahfillerin tezgahlarıyla siyaseten çökertilmek isteniyor.” dedi.

AK PARTİ GÜÇSÜZLEŞTİRİLMEK, BİTİRİLMEK İSTENİYOR

CHP’nin Sayıştay raporları üzerinden AK Parti’ye iliştirmek istediği yolsuzluk suçlamasının değişik bir şekilde karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü belirten Metiner, “Biz AK Parti olarak hiçbir zaman suça ve suçluya arka çıkamayız. Kim yaparsa yapsın bir kişi suç işlemişse herkesten önce gereğini biz yaparız. Ama burada çok geniş kapsamlı bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekiyor. Başbakanımızın şahsında AK Parti’yi siyaseten bitirmeyi amaçlayan, güçsüzleştirmeyi amaçlayan bir operasyon yapılıyor.” dedi.

AK PARTİ İLE CEMAAT KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR

Suça ve suçluya AK Parti’nin arka çıkmayacağını dile getiren Metiner, ancak bir insanın suçlu olduğu ortaya çıkıncaya kadar suçsuz olduğunun bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Suçun şahsiliğine de dikkat çeken Metiner, bakanın oğlunun suç işlemesinin bakanı bağlamayacağını bildirdi. AK Parti ile cemaatin karşı karşıya getirilmek istendiğini dile getiren Metiner, bu tuzağa düşmeyeceklerini kaydetti.

VEKİLLER SERBEST BIRAKILMAYARAK SÜREÇ BALTALANIYOR

Mustafa Balbay’ın tutukluluğu sona erdirilirken, BDP’li vekillerin bu konudaki taleplerinin reddedildiğini hatırlatan Metiner, bu konuda çifte standart yapıldığını ifade etti. Balbay için verilen 34 yıl gibi ağır bir ceza varken BDP’li vekiller için verilen cezanın bulunmadığını dile getiren Metiner, bu hukuk cinayetini kınadığını kaydetti. Bunun çözüm sürecine yöneltilmiş bir tehdit olduğunu dile getiren Metiner, bölgede AK Parti lehine oluşan havayı yeni bir mağduriyet oluşturarak BDP’nin lehine çevrilmek istendiğini dile getirdi. Metiner, BDP’li vekillerin de tıpkı Balbay gibi serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

KAPUSUZ: HEDEF BÜYÜYEN TÜRKİYE

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hedefin büyüyen Türkiye olduğuna dikkat çekti. Kapusuz, son günlerde, kökü dışarıda olan bazı mihraklarca AK Parti’yi yıpratmaya yönelik itibarsızlaştırma ve karalama kampanyaları yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Bir kısım medya, sermaye ve çeteler; dışarıdan güdümlü olduğu anlaşılan ve önceden hazırlandığı belli olan bir psikolojik operasyonu yürütmektedir. Hedef açıktır; hedef 11 yıldır istikrarı yakalamış büyüyen ve güçlenen Türkiye’dir. AK Parti’nin 11 yıldır hem içeride hem dışarıda ülke çıkarlarını gözeten politikalar izlemesi ve artık Türkiye’nin dünyada söz sahibi olması birçok şer odağını rahatsız etmiştir.” dedi.

KİMSE MİLLİ İRADEYE BOYUN EĞDİREMEZ


İçeride ve dışarıdaki bu şer odaklarının milli iradeye boyun eğdiremeyeceklerini belirten Kapusuz, “Herkes bilsin ki AK Parti iktidarı bu milletin kendisine verdiği emanete hiçbir zaman halel getirmeyecektir. Askeri vesayete, bürokratik vesayete, yargı vesayetine, dış güçlere ve çetelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. 27 Nisan Muhtırası sonrası, Kapatma Davası sonrası nasıl dik durduysak bu yıpratmalara karşı da öyle dik duracağız. Birileri manşetlerle, kirli oyunlarla, tehditlerle ve kurdukları tuzaklarla AK Parti’yi köşeye sıkıştırabileceğini sanıyor ama yanılıyorlar. AK Parti’nin arkasında koca bir millet var. AK Parti hesabı yalnızca ve yalnızca millete verir. AK Parti gücünü ne karanlık çevrelerden ne okyanus ötesinden ne de kirli ittifaklardan almaktadır. AK Parti gücünü sadece milletten almaktadır.” dedi.

AK PARTİ GÜÇLENEREK ÇIKACAK

“Birileri boşuna ellerini ovuşturmasın” diyen Kapusuz, “Türkiye’nin yolu değişmez, Türkiye emin adımlarla yoluna devam eder ve kurulan tuzakları bir bir bozar. İnanıyorum ki bu yıpratma sürecinden de milletimizin desteğiyle AK Parti daha güçlü çıkacak ve 30 Mart’ta millet bu odaklara dersini verecektir.” dedi.

TAYYAR: BİRİLERİ ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE İSTİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da, birilerinin Erdoğan’sız bir Türkiye istediğini söyledi. Tayyar şu açıklamalarda bulundu: “Yeni bir küresel denklem oluşuyor. Bu denklemde Türkiye ağırlık kazanmak istiyor. Ancak küresel aktörler, Türkiye’nin yeni rolünden ve taleplerinden rahatsız. Onun için Türkiye’ye ayar vermek istiyorlar. 2014 yılında yapılacak mahalli seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri kritik gözüküyor.”

“Erdoğan’sız bir Türkiye hayal edenler, hem yerel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin kaybetmesini hedefliyor. Bu amaçla bir süredir, iç içe girmiş birbiriyle ilintili oyunlar sahneleniyor.”

“Sayın Erdoğan’ı, cumhurbaşkanlığı adaylığı fikrinden vazgeçirmeye ve başbakanlık koltuğundan edinceye kadar bu kaosu sürdürmeye çalışacaklarını düşünüyorum.”

“BUNLAR DİZ ÇÖKTÜRME HAMLELERİ”

“Gezi olayları, dershane bağlamında çıkartılan ‘diz çöktürme’ girişimleri, bu son operasyon, Başbakan’a ve AK Parti’ye yönelik stratejik hamlelerdir… Meselenin, AK Parti ve cemaat kavgasına indirgenmesi sorunun büyüklüğünü görmemizi engeller. Cemaatin gerçek anlamda AK Parti ile hiçbir problemi olmadığını düşünüyorum. Ancak, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı bazı odaklar cemaat ve hükümete siyasi rota çizmeye çalışıyorlar.”


Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…