AKİT MENÜ

Ekonomi

Bernanke fırtınası

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’nin gelecek yıl boyunca varlık alımlarını azaltmaya devam edeceklerini açıklaması ile iç piyasada dolar ve tahvil-bono piyasasında yükseliş yaşandı. 10 yıllık tahvil faizleri 10 Eylül’den bu yana ilk kez yüzde 10’u aştı. Borsa sert düşerken, altın ise yatay seyrini sürdürdü.

2013-12-20 02:51:17
WASHINGTON  - ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ekonomik gelişmenin devam etmesi halinde FED'in gelecek yıl boyunca da varlık alımlarını daha fazla azaltma yönünde benzer ılımlı adımlar atabileceğini söyledi.

 Bernanke, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak, 75 milyar dolara indirmesini açıklamasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bernanke’nin açıklamaları sonrasında Avrupa borsaları güne hızlı bir yükselişle başlarken, iç piyasada ABD Doları dün öğle saatlerinde bankalar arası piyasada 2,0750 lira seviyesine yükseldi.

Varlık alımlarını azaltma kararının, ilerlemenin bir işareti olduğunu belirten Bernanke, ekonomik gelişmenin devam etmesi halinde FED'in gelecek yıl boyunca da varlık alımlarını daha fazla azaltma yönünde benzer ılımlı adımlar atabileceğini kaydetti. Bernanke, ekonomik iyileşmenin hala tamamlanmaktan çok uzak olduğunu ifade ederek, uzun vadeli işsizlik oranlarının da kaygı yaratmaya devam ettiğini dile getirdi.
Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi