AKİT MENÜ

Gündem

Kirli operasyonda 37 kişi serbest

17 Aralık sabahı başlatılan, 89 kişinin gözaltına alındığı “toplum mühendisliği” ya da “kirli operasyon” olarak adlandırılan soruşturmada toplam 37 kişi serbest bırakıldı. Sorgularının ardından 22 kişi emniyet, 15 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevkedilenler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bulunurken, işadamı Ali Ağaoğlu ise adli kontrol kapsamında serbest kaldı.

2013-12-21 09:11:49
HABER MERKEZİ - Kamuoyunda “toplum mühendisliği” ya da “kirli operasyon” olarak adlandırılan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da şüphelileri arasında olduğu soruşturmada savcılıktaki işlemleri tamamlanan 50 kişiden 35’i, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirilenlerden 50’sinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Bu kişilerden, Abdullah Oğuz Bayraktar ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 35’i, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi, 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 kişi savcılıktan serbest kaldı. Adli kontrol şartıyla serbest kalanlar arasında iş adamı Ali Ağaoğlu da bulunuyor.

Serbest bırakılanlar arasında bulunan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Zalimlerin zumlu sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan, yapmaya çalışan ve yaptıran er ya da geç bunun hesabını vereceklerdir” açıklamasında bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında toplam 89 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin tamamının emniyet işlemlerinin tamamlandığı vurgulandı.

3 GRUP HALİNDE ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İş adamı, bürokrat ve siyasetçi yakınlarının da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı operasyonda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki polis işlemleri tamamlanan kişilerden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlunun da aralarında bulunduğu ilk grup, saat 06.45’te emniyet binasındaki b bloktan çıkarıldı. Burada kendilerini bekleyen çevik kuvvet otobüsüne bindirilen kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu kişiler daha sonra, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Gözaltına alınanların ifadesini soruşturma savcıları Celal Kara, Mehmet Yüzgeç, Ekrem Aydıner ile Mustafa Erol aldı.

ZARRAB VE ASLAN TUTUKLANMA İSTEMİYLE SEVK EDİLDİ

Sorguları akşam saatlerinde tamamlananve aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar ile iş adamı Reza Zarrab’ın da bulunduğu kişiler, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“BU ZULMÜ YAPANLAR ER GEÇ HESAP VERECEKLER”

Serbest bırakılanlar arasında bulunan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın açıklamaları da soruşturmanın nasıl bir mantıkla yürütüldüğünü açıkça ortaya koydu. 

Yapılan operasyonun bir zulüm olduğunu belirten Turanlı, “Yaşadıklarımı söylemek için kelimeler yetmez. İsnat etmeye çalışılan suçların tamamı asılsız, cahilce, mantıksız, hiç bir şeyden habersiz, tamamen iftira olan bir hadisedir. Bu operasyonun amaçları var, amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçların delillerini dosyaya koyduk. İlgililer dosyada bulunan delilleri uygun gördükleri için serbest bırakıldık. Ancak, zalimlerin zulmü sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan, yapmaya çalışan ve yaptıran er ya da geç bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

İMARLI ARSALARIMIN RUHSAT İŞLERİ İÇİN YAPTIĞIM TELEFON KONUŞMALARI SORULDU

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, elemanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin sonucunda gözaltına alındığını ifade ederek, “Bana isnat edilen suç, iki işimle ilgili elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlerle ilgili olarak takibe takılmışız. Emniyette bana ‘Onu tanır mısın, bunu tanır mısın, şununla neden konuştun, bununla neden konuştun’ gibi sorular yöneltildi. Bu millete yapılan bu haksızlıklara lanet olsun, yapanlara lanet olsun” diye konuştu. Turanlı’nın konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü. Turanlı bir taksiye binerek hastaneden ayrılırken, diğer iki kişinin ise hastanenin arka kapısından çıktıkları öğrenildi.



Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…