AKİT MENÜ

Gündem

Operasyonun hedefi Türkiye

Hükümete yönelik yıpratma operasyonuna STK’lardan da tepki geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, iç ve dış düşmanlara dikkat çekti. Ahmet Gündoğdu “Bu kirli operasyonun uluslararası ilişkiler ve küresel rekabet düzleminde nihai ve mutlak hedefi, Türkiye’dir. Dışarıda tezgahlanan operasyonu boşa çıkarmak adına aynı safta bulunmalıyız” diye konuştu.

2013-12-21 08:55:34
RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Kirli operasyon  üzerinden yıpratılmak istenen hükümete STK’lardan destek gelmeye devam ediyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı yazılı açıklamada, iç ve dış düşmanlara dikkat çekti. Gündoğdu, operasyonla iktidarın hedef alındığını belirterek, “Bu operasyonun uluslararası ilişkiler ve küresel rekabet düzleminde nihai ve mutlak hedefi, Türkiye’dir” dedi.

‘TÜRKİYE HADDİNİ AŞMIŞTIR’ OPERASYONU

17 Aralık’ta bakan çocuklarıyla işadamlarına yönelik yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla psikolojik olarak yıpratılmak istenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek var. Türkiye’nin en büyük sendikası olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada yapılan operasyona sert eleştirilerde bulundu. Birlik çağrısında bulunan Gündoğdu, “Bir asra yaklaşan vesayet rejiminden arınmanın son düzlüğündeki Türkiye’nin, bildik küresel güç merkezlerini rahatsız ettiği bilinmektedir. Son on yıllık süreçte başarılanların hepsi bir tarafa, kendi medeniyet havzasının fikri ve fiili liderliği konumu, birileri açısından Türkiye’ye yönelik operasyon yapmak noktasında yeterli olmuştur. Onlara göre, sınırları içerisindeki vesayeti nefessiz bırakan Türkiye; üstüne bir de küresel aktör olma hedefini kuşanmakla kendisine çizilen sınırı ihlal etmiş ve haddi aşmıştır” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR”

Türkiye’nin bu tür olayları daha öncede yaşadığını dile getiren Gündoğdu, “Ne yapılanlara, ne de yapılanların içerideki ve dışarıdaki uzantılarının kimliklerine şaşırmamak, dün Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laik-Dindar üzerinden başaramadıklarını yeni ayrışmalar, yeni kamplaşmalar üzerinden deneyebileceklerini de unutmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin Türkiye’ye çok şeyler kazandırdığını vurgulayan Gündoğdu, “Adli merciler tarafından startı verilen ve kolluk birimleri tarafından 17 Aralık tarihinde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu, şüphesiz kalkınan ülke hayalini aşıp küresel aktör olmaya kalkışan Türkiye’ye had bildirmeye yönelik küresel operasyonun vizyona sokulmasına aracılık etmiştir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İMAJI HEDEF ALINDI”

Yapılan operasyonun uluslararası boyutuna dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, operasyonla birlikte Türkiye’nin Ortadoğu’daki imajının bozulmak istendiğini söyledi. Gündoğdu şöyle devam etti: “İçerideki tartışmada birbirlerinden farklı düşünme hakkına sahip olanlar, dışarıda tezgâhlanan operasyonu boşa çıkarmak adına aynı safta bulunmalıdır. Bu operasyonun uluslararası ilişkiler ve küresel rekabet düzleminde nihai ve mutlak hedefi, Türkiye’dir. İktidar partisine veya liderine yönelik bir operasyon olduğu algısı üretilmek suretiyle kendisine içeriden destekçi temin etmeye çalışan küresel operatörlerin oyununu, önce bu noktada bozmak gerekiyor. Hedefin Türkiye olduğu, içerideki tartışmaların enerjimizi kaybettirecek şekilde körüklenmesinden ve uluslararası alanda Müslüman nüfusa sahip ülkelerle aramızı bozmaya dönük entrikaların devreye sokulmasından anlaşılıyor. Bu ortaklık sürmeli, ümit devam ettirilmelidir. Bu amaçla, Türkiye’yi hedef alan operasyon fert fert bütün milletimiz tarafından el birliğiyle püskürtülmelidir.”

ÖNDER: “MİLLİ İRADEYE BOYUN EĞDİRİLEMEZ”

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) oynanan oyuna dikkat çekerek hükümetin yanında oldukları mesajı verdi. ÖNDER büyüyen Türkiye’nin şer odaklarını rahatsız ettiğini belirterek, “Milletin geleceği ve kaderi Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edilemez. Uluslararası şer odakları ve devlet içerisinde yapılanmış çetelerin kendilerini Meclis’in üzerinde görmelerine, millet adına karar vermelerine müsaade edilemez. Son dönemlerde ‘paralel devlet’ iddiaları ve emareleri ülke gündemini meşgul etmektedir. Hiçbir gücün Milli İradeye boyun eğdirmesine izin verilmemelidir. Milletimiz daha önce de olduğu gibi oynanan oyunların farkına vararak ferasetle bu oyunları bozacak ve kendi iradesine sahip çıkacaktır. Aziz milletimiz istikrarlı şekilde büyüyen Türkiye’nin provokasyonlar ile geriletilmesine müsaade etmeyecektir” dedi.
ÖNDER, şu açıklamayı yaptı: “Hiçbir kişi ya da kurumun içinde bulunduğumuz süreci, devletin ve milletin menfaatlerini hiçe sayarak, siyasi çıkar elde etme kaygısına dönüştürmemesi gerekir. Zira siyasi ve ekonomik bir bunalımda en fazla zararı millet görmektedir, buna da kimsenin hakkı yoktur. Milletimizin kendi iradesine sahip çıkacağına kuşkumuz yoktur.”


Yorumlara Git

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…

Karadeniz'in fındığı bakın kimleri zengin ediyor! Çıldırmamak elde değil