AKİT MENÜ

Gündem

Emir Amerika’dan

Hükümete yönelik kirli operasyonda asıl hedefin Halkbank olduğu belirtildi. Operasyonda Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin de parmağının bulunduğu öğrenildi.

2013-12-21 08:55:48
BAŞBAKAN ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

İddialara göre; önceki gün “ABD Büyükelçiliği’ne çağrılan” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ABD Büyükelçisi Ricciardone, bu görüşmeden önceki günlerde “Ankara’daki AB Büyükelçileri” ile bir toplantı yaptı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözler sarfetti... İddialara göre, Erdoğan için; “Bir imparatorun çöküşünü göreceksiniz” diyen Ricciardone; operasyonun asıl hedefinin Halkbank olduğunu açıkça ifade etti.

TALİMAT İDDİALARINI DOĞRULADI

Avrupalı büyükelçilere; “Halkbank’a ‘Irak ve İran’la ilişkilerinizi kesin’ dedik ama, bir türlü dinletemedik” diyen Ricciardone; bu sözleriyle, “Emir Amerika’dan” iddialarını doğrulamış oldu... Bilindiği gibi; sadece Amerika değil, ABD kongresindeki İsrail lobisinden 47 milletvekili, Halkbank’ın İran ile ticaretinin engellenmesini ve yaptırım uygulanmasını istemişti. Ricciardone’nin de Halkbank’tan rahatsızlığını bildirmesi; “Hükümete yönelik operasyon, ABD-İsrail yapımı bir ortak operasyon” olarak yorumlandı.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…