AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye faizsiz finansın yükselen yıldızı olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, “Dünyanın en hızlı büyüyen 25 piyasasının 10’u Müslüman ülke. Biz de bunların dikkatini ülkemize çekmek durumundayız. Faizsiz finansın yükselen yıldızı olmayı hedeflemeliyiz. Ülkemize son yıllarda artan yabancı ilgisi, bu hedefimiz teyit etmektedir” dedi.

2013-12-22 03:04:15
ANKARA - Bugün sona erecek olan çalıştayın dünkü açılış konuşmasını yapan Syracuse University öğretim görevlisi Yıldıray Yıldırım, katılım bankacılığının Türkiye’de henüz arzu edilen büyüklüğe erişemediğini, konuya daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

İslami finansı “bir fırsat” olarak nitelendiren Yıldırım, bu doğrultuda sistemin altyapı ve insan kaynağı yapılarının da güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Yıldırım, faizsiz finans sistemi potansiyelinin İstanbul’u bir finans merkezi yapma noktasında büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Ülkemizin 2023 hedeflerine de çok katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

TKBB BAŞKANI UYAN:

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Uyan da BDDK ve katılım bankalarının yoğun çalışmaları sonrasında Türkiye’de katılım bankacılığının giderek güçlendiğini ifade etti. Zaman içinde haklarında oluşan olumsuz ve yanlış algılar nedeniyle katılım bankacılığının kapanma noktasına kadar gelebildiğine dikkati çeken Uyan, “Sektörümüzün sahip olduğu iç dinamikler ve yöneticilerimizin dirayetli kararları neticesinde bu krizden sağ çıkmayı başardık. Bu durum, katılım bankacılığı açısından son derece önemli bir dönüm noktası sayılmalıdır" dedi.

BDDK BAŞKANI ÖZTEKİN:

BDDK Başkanı Mukim Öztekin de kurum olarak finansal sistemin geliştirilmesine önemli projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, eksiklik gördükleri tüm segmentleri geliştirmek için ayrı ayrı çalışmalar yürütmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Yayımlanan pek çok ekonomik raporda Türkiye’nin, İslami bölge finans merkezi olarak göründüğünü ifade eden Öztekin, bununla birlikte İslami finansta en büyük piyasa payının İngiltere’ye ait olduğunu kaydetti.
Dünyadaki ekonomik görünümün değiştiğini ve ekonomik gücün batıdan doğuya doğru kaydığını belirten Öztekin, “Faizsiz finansın yükselen yıldızı olmayı hedeflemeliyiz. Ülkemize son yıllarda artan yabancı ilgisi, bu hedefimiz teyit etmektedir” diye konuştu.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip