Ekonomi
Ünlü Tarsus üzümü ihracata hazırlanıyor
Topacık diye de adlandırılan Tarsus beyazı üzümü, ilçedeki 40 bin dönüm arazide yetiştiriliyor. Başlatılan projeyle üzüm 15 gün boyunca yola dayanabilecek.
Mersin’in Tarsus ilçesinde yetişen, lezzeti ve çok sulu olmasıyla dikkati çeken ancak ince yapılı olduğundan uzun yola dayanamayan Tarsus beyazı cinsi üzümün ihracata uygun hale getirilmesi için sapını güçlendirme çalışması başlatıldı. Binbir zahmetle toplanan ve sapları ince olmasından dolayı sadece iç piyasada tüketilen Tarsus beyazının başta Avrupa olmak üzere dünya pazarında da yer alması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onayıyla Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından “Tarsus Beyazı Üzümü Sapları Güçlendirme Projesi” hayata geçirildi.