AKİT MENÜ

Ekonomi

Dövize ‘Merkez’ kontrol

TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın gerçekleştirdiği “2014 yılı Para ve Kur Politikası” sunumunun ardından Türk Lirası dolar karşısında değer kazanırken, faizler ise geriledi. Başçı, bugünden itibaren ay sonuna kadar her gün minimum 450 milyon dolar döviz satacaklarını açıkladı

2013-12-25 10:06:07
ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “2014 yılında para ve kur politikası” konulu basın toplantısı düzenledi. Erdem Başçı, tüketici kredilerinin büyüme hızı gelecek yıl içinde yüzde 15’e inmesi halinde, hem enflasyon açısından sonuç alınacağını, hem de dış denge açısından çok daha iyi bir noktaya gelineceğini söyledi.

ENFLASYON YÜZDE 7’YE YAKIN

Bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 7’ye yakın ama belki 7’nin biraz daha üzerinde gerçekleşebileceğini ifade eden Başçı, iletişim kanalının gerektiğinde destekleyici araç olarak kullanılabileceğini söyledi.

YIL SONUNA KADAR PİYASAYA 3 MİLYAR DOLAR SAĞLAYACAĞIZ

Bugünden itibaren Aralık ayının sonuna kadar her gün minimum 450 milyon dolar döviz satılacağını ifade eden Başçı, “Bu rakam 500 milyon dolara da çıkabilir. Yani yıl sonuna kadar en az 3 milyar dolar döviz likiditesi sağlayacağız” dedi.

 DOLAR REKORDAN DÖNDÜ 

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gelecek yıla kadar piyasaya 3 milyar dolar vereceklerini açıkladı, dolar rekor seviyesinden döndü. Sabah saatlerinde 2,0950’ye kadar çıkan dolar/TL, Başçı’nın açıklamalarının ardından 2,0850’ye geriledi. Konuşmanın ardından dolar,  TL karşısında 2,0810 seviyesine kadar indi.
Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip