AKİT MENÜ

Ekonomi

Otomotivde en iyi 2. sene

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncu otomotiv ihracatında tüm zamanların en iyi ikinci senesinin beklendiğini belirtti. 2014 dahil 2-3 senenin de 2013’e benzer şekilde tamamlanacağını söyledi

2013-12-25 10:05:13
BURSA - Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, bu yıl sonunda, sektörde tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığı 2008’den (24 milyar 730 milyon dolar) sonraki en yüksek dış satım miktarını yakalamayı beklediklerini söyledi.

Sabuncu, otomotiv sektörünün, Avrupa pazarındaki gerilemeye rağmen iyi bir performans sergilediğini, bunun hem aylık, hem de dönemsel bazda rakamlara yansıdığını anlattı.

Sektörün, yılın ilk 11 aylık dönemini 19.5 milyar dolar ihracat ile kapattığını belirten Sabuncu, “Yılı 21 ila 21.5 milyar dolar arası bir rakamda bitirmeyi hedefliyoruz”diye konuştu. Aralık ayı rakamlarının iyi gittiğini ve ihracatın son günlerde daha da artabileceğini vurgulayan Sabuncu, yılın son ayında da çift haneli bir ihracat artışı beklediklerini bildirdi.

‘2014 de 2013’e benzer kapanır’

Orhan Sabuncu, Avrupa pazarında 2014’te pek fazla değişiklik beklemediklerini, alternatif pazarlarda birtakım ilaveler olduğu gibi gerilemeler de yaşanabildiğine işaret ederek; “Bir pazar ilerlerken bir pazarda gerileme oluyor. Onda da çok büyük bir artış beklemiyoruz. Yani ‘2014, 2013’e benzer şekilde biter’ diye düşünüyoruz. ‘Bize gelen bilgilere göre önümüzdeki 2-3 sene içinde o rakamları yakalar, geçeriz’ diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip