AKİT MENÜ

Ekonomi

GSM’nin kapsamadığı yer kalmayacak

Türkiye’de cep telefonu operatörlerinin kapsama alanında olmayan nüfusu 500’ün altındaki 1.799 yerleşim yerinin kapsama altına alınması amacıyla kurulacak altyapı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haberleşme Genel Müdürü Ati

2013-02-20 21:16:40

ANKARA -Bakan Yıldırım, imzalanacak projenin, bölgesel iletişimdeki uçurumun ve farklılıkların yok edilmesine yönelik olduğunu belirterek, “Nerede bir ocak tütüyorsa, nerede ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa bizim erişmemiz, ulaşmamız lazım. Sosyal devlet budur” dedi. Yıldırım, Bakanlık Konferans salonunda düzenlenen imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, bugüne kadar 50 milyon lira tutarında ihale yapıldığını, bu projeyle 300 milyon liranın üzerinde hizmet alımının gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Burada herhangi bir operatör, evrensel hizmet yükümlüsü değildir. Biz, GSM yani cep telefonuyla haberleşme işini de evrensel hizmet yükümlülüğü içine aldık” diye konuştu.  İhale süreci hakkında bilgi veren Yıldırım, ihaleyi kazanan Turkcell’in altyapıyı kuracağını, kurulum için belirlenen 3 yıllık sürecin sonunda da işletme için yapılacak ihaleyi, en iyi şartları veren operatörün kazanacağını söyledi.
TÜM OPERATÖRLERE
HİZMET VERECEK
Kurulacak altyapıdan tüm GSM operatörlerinin hizmet vereceğini bildiren Yıldırım, şöyle konuştu: “Bu, ilk defa Türkiye’de aynı altyapının herkes tarafından kullanılması projesidir. Böylece orada lüzumsuz, atıl yatırım olmayacak. Görsel kirlilik olmayacak. Vatandaşın zihninde, baz istasyonları olmayacak. Yanlış algılamalara mahal kalmayacak. Bu aslında bundan sonraki iletişim, bilgi altyapısının yeni nesil, LTE Advanced. Uzun vadeli ilerletilmiş evrimsel bilmem ne, böyle bir şey yani. Hayal edebildiğinin ötesinde bir cihaz kısaca diyeceğimiz o.” Projenin hayata geçirilmesiyle kapsama alanının yüzde 100’e erişeceğine dikkati çeken Yıldırım, 1800 köyün nüfus olarak 250 bin kişi olduğunu, ancak bir kişi de olsa hizmetin götürüleceğini kaydetti.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…