AKİT MENÜ

Ekonomi

Kuveyt Türk’e 390 milyon lira sendikasyon kredisi

İstikrarlı büyümesini sürdüren Kuveyt Türk, 275 milyon Dolar ve 83 milyon Euro tutarında yeni bir sendikasyon kredisine imza attı. Türkiye’nin hedef alındığı bir dönemde 9 ülkeden 12 İslami bankanın katılımıyla sağlanan bu sendikasyon büyük önem taşıyor.

2013-12-31 15:03:41
İSA ÖZGÜLLER-İSTANBUL - Kuveyt Türk, 1 yıl ve 2 yıl vadeli olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan 275 milyon Dolar ve 83 milyon Euro tutarında bir sendikasyon kredisi aldı.  1 yıl vade için Libor/Euribor + yüzde 0.90 ve 2 yıl vade için Libor/Euribor + yüzde 1,25 fiyatla temin edilen sendikasyon kredisine 9 ülkeden global ve bölgesel 12 bankanın katılımı sağlandı.

UYAN: TÜRKİYE’NİN İTİBARININ TEYİDİ

Kuveyt Türk’ün sendikasyon işlemini başarıyla gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bu işlem, Kuveyt Türk’ün güçlü konumunu ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarını teyit etmiştir” dedi. Özellikle Avrupa’da finansal sorunların etkisini sürdürürken, Türkiye’nin cazibesinin artırmaya devam ettiğini ve Türkiye’ye duyulan ilginin sürdüğünü ifade eden Uyan, “Bu gerçekleştirdiğimiz sendikasyonla Kuveyt Türk olarak, büyümesini devam ettiren Türkiye’nin ihtiyacı olan yurt dışı kaynak teminine katkı sağlayarak reel sektörümüzün hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Dış ticaretin finansmanı için kullanacağımız bu sendikasyon kredisini temin eden iş ortağımız bankalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşlemin başarısının, Kuveyt Türk’ün uluslararası muhabir ağının gücünün ve genişliğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Uyan, borçlanma maliyetlerinin yukarı yönlü hareket ettiği bir ekonomik ortamda oldukça başarılı bir şekilde fiyatlanan işleme,  Asya, Avrupa ve Ortadoğu ’dan 12 banka tarafından katılım sağlandığını açıkladı. Uyan ayrıca, Kasım ayı içinde gerçekleştirilen TL cinsinden kira sertifikası ihracına da değinerek; 364 gün vadeli ve 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikası halka arzlarına, 2 kattan fazla talep geldiğini hatırlatarak bunun Kuveyt Türk’ün yenilikçi ürünleri ile sektörün en hızlı büyüyen bankası olmasının göstergesi olduğunu ifade etti.

 2014’te kuruluşlarının 25. yılını kutlayacaklarını belirten Uyan, bu süre zarfında elde ettikleri tecrübe ile yatırım bankacılığı alanında kurumsal firmaların ihtiyaçlarını kapsamlı bir şekilde karşılayacaklarını dile getirdi.


Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip