AKİT MENÜ

Ekonomi

Meysu, ‘helal’ sertifikayla büyüyecek

Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, bir ilke imza atarak üretim süreçlerinde yaptığı köklü reformlarla, “Helal” belgesini kullanmaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu. Meysu, üretim kapasitesini yüzde 40 artırmayı planlıyor

2014-01-02 09:26:38
“Uluslararası Helal Konseyi” tarafından akredite edilen “Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği”  GİMDES tarafından verilen belge ile, Meysu markalı vişne, şeftali, kayısı, portakal, karışık nektar çeşitleri artık “Helal” belgeli. 

Kayseri’de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan, Türkiye’nin ilk gıda eksperi Güldüoğlu Ailesi’ne ait Gülsan Gıda çatısı altındaki Meysu, aldığı helal gıda belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihraç edecek.

Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, helal gıda atılımıyla birlikte ihracatta büyük hedefleri olduğunu belirterek,  Kayseri’de uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Güldüoğlu, aldıkları belgeyle daha önce girmekte zorlandıkları Arap ülkelerine de ürün ihraç etmenin yolunun açıldığını söyledi. Meysu, alınan helal gıda belgesi sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar ve Irak gibi Arap ülkeleriyle birlikte Uzakdoğu’daki Endonezya ve Malezya’ya meyve suyu ihraç etmeyi hedefliyor. Helal belgeli ürünlerin dünyadaki ihracat payının 2.5 trilyon olduğuna dikkat çeken. Gülsan Gıda Başkanı Güldüoğlu, üretim kapasitelerini yüzde 40 artırmayı hedeflediklerini kaydetti.  

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip