AKİT MENÜ

Gündem

TIR komplosu İSRAİL İŞİ

Hatay’dan Suriye’ye giderken durdurulduğu öne sürülen bir TIR’da silahlar bulunduğu iddia edildi.

2014-01-03 15:17:54
SİNAN KAYA/ANKARA - Hatay’dan Suriye’ye giderken durdurulduğu öne sürülen bir TIR’da silahlar bulunduğu iddia edildi. TIR’ın İHH’ya ait olduğunu iddia eden kartel yayın organlarından Radikal Gazetesi, yalan haberiyle İHH’yı karalamaya çalışırken, ‘Hayalet’ TIR’ın İHH’ya ait olduğu yönündeki iddialar İHH tarafından yalanlandı. İHH Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Oruç, söylentilere tepki göstererek, “İddialarla İHH’nın hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu İHH’ya yapılan yeni bir operasyondur. Ayrıca yakalandığı öne sürülen TIR’ın ortalıkta dolaşan fotoğrafları da tamamen hayal mahsülüdür. Yayınlanan fotoğraflar daha önce çekilmiş bir yardım TIR’ımızın fotoğrafıdır” dedi.

“YARDIMLARDAN RAHATSIZLAR”

İHH’nın açıkça hedef alındığına dikkat çeken Oruç, “Bunun arkasında sadece basit bir habercilik durumu yok. Bu organizeli bir komplo olup, direk İHH’nın hedef alındığı bir operasyondur. Çünkü dünyanın birçok yerindeki mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımlardan birileri belli ki çok rahatsızlık duydu. Bunun için İHH olarak yaptığımız yardımlara elbette karşı çıkacaklar olur. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Çünkü aynı durumları Bosna’ya, Çeçenistan’a, Irak’a yaptığımız yardımlar esnasında da yaşadık. Şimdi ise Suriye’nin bu içler acısı durumundan mutlu olanlar var” dedi.

“İSRAİL’İN TALİMATINI YERİNE GETİRENLER VAR”

Oruç, şöyle devam etti: “İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze’ye yaptığımız bu kampanyaya ilişkin, İHH’nın İsrail için çok tehlikeli bir kuruluş olduğunu söylemişti. Lieberman’ın bu açıklamasının hemen ardından İHH’ya karşı yapılan bu komployu manidar buluyoruz. Bu komplonun altında İsrail’in olduğu açıkça ortada. Suriye’ye gönderdiğimiz yardım TIR’larının sayısı binleri aştı. Oradaki yardıma muhtaç insanlara en çok biz ulaşıyoruz. Tüm bunları durdurmaya çalışan Liberman’ın talimatını yerine getirmeye çalışanlar var.”


Yorumlara Git

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli