AKİT MENÜ

Gündem

Cemaat medyası yine iftira attı

Bediüzzaman’ın talebesi Mehmet Fırıncı, cemaat medyasının bir iftirasına daha cevap verdi. Nur talebelerinin son dönemde yaşananlarla ilgili yaptıkları açıklamada hükümetin yanında yer almışlardı. Cemaat medyası da bunu hükümetin yaptırdığını ileri sürerek bir de fotoğraf yayınlamışlardı. Ancak fotoğrafın 2012’de çekildiği belgelendi

2014-01-03 15:36:00
ANKARA - Bediüzzaman Said Nursî’nin talebesi Mehmet Fırıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 2012 yılının aralık ayında yaptıkları görüşmede, “din ilimleri ile fen bilimlerinin birlikte okutulacağı üniversitelerin açılması, Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması ve Risale-i Nur’ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neşredilmesi” talebini ilettiklerini açıkladı.

Fırıncı, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretlerine ilişkin fotoğrafla ilgili olarak sosyal medyada çıkan asılsız söylentilere karşı açıklamada bulundu. Fırıncı, yaptığı yazılı açıklamada, “Son günlerde tekrar ortaya çıkan ve kasıtlı saptırmalarla başka bir mânâ yüklenen bir fotoğrafımızla ilgili olarak şu açıklamayı yapmak lüzumu hasıl olmuştur” ifadelerine yer verdi. Fırıncı, Başbakan Erdoğan’la birlikte yer aldıkları fotoğrafın 2012 yılının aralık ayına ait olduğuna dikkati çeken Mehmet Fırıncı, ziyareti, “Bediüzzaman Hazretleri’nin bütün hayatı boyunca takip ettiği ve zamanın idarecileri nezdinde teşebbüslerde bulunduğu üç idealinin devlet ve yetkililerimize aksettirilmesi için” gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Fırıncı, bu üç konuyu, “Bu üç gaye ise, din ilimleri ile fen bilimlerinin birlikte okutulacağı üniversitelerin açılması, Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması, Risale-i Nur’ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neşredilmesinden ibarettir” ifadeleriyle açıkladı.

Fırıncı “Bu görüşme bizim tarafımızdan yapılan bir talep üzerine gerçekleşmiş olup, konuyla ilgisi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanımız da görüşmeye dahil olmuştur” dedi.
Yorumlara Git

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme